Orasele extraterestre pot fi descoperite mai usor decat ne imaginam. Ce teorie au astrofizicienii

Dată publicare: 10-11-2011 09:15
Dată actualizare: 03-08-2012 17:44


planeta

Nu a fost descoperita pana acum nicio cale sigura prin care putem gasi dovezi ale unor civilizatii extraterestre, dar o noua metoda ar putea evidentia existenta lor. Si aproape ca avem toate mijloacele necesare pentru acest lucru.

Este foarte periculos sa-ti asumi ca o alta specie inteligenta evolueaza in limitele generale in care se dezvolta si oamenii, dar exista unele ipoteze rezonabile pe care le putem face.

De exemplu, poti sa afirmi ca alta specie inteligenta ar trai pe o alta planeta si are parte de zi si noapte, gratie soarelui lor. Cum aceste ipotetice civilizatii si-ar putea construi adaposturi, probabil ca ar vrea sa si vada pe intuneric.

Intr-adevar, aceasta noua metoda de care vorbesc specialistii se bazeaza pe localizarea luminilor din orasele extraterestre. Este ca si cum ai identifica din spatiu, de la sute de ani lumina, stralucirea din timpul noptii a unui oras de pe Pamant.

Astrofizicienii Avi Loeb si Edwin Turner cred ca telescoapele din urmatoarea generatie ar putea detecta fluctuatiile mici din intensitatea luminoasa emisa de un sistem solar din alta galaxie.

In principiu, cum o planeta straina se invarte in jurul stelei sale, va putea fi vazuta in diferite faze de pe Pamant. In timpul anumitor faze, vom putea vedea mai multa lumina de pe partile intunecate ale acestei planete, decat ceea ce se reflecta de pe partea ei luminoasa.

Daca aceasta planeta nu are specii inteligente pe ea, atunci lumina reflectata de partea unde este zi ar trebui sa fie considerabil mai vizibila decat partea cu noapte, care are reflectii de lumina de pe partea cu zi.

Dar daca exista orase extraterestre pe planeta, ar trebui sa emita suficienta lumina de pe partea intunecata si acest lucru ar putea fi detectat de telescoapele de pe Pamant.

In momentul de fata, Leob si Turner au calculat ca cel mai performant telescop de pe Pamant poate localiza luminile unui oras de marimea capitalei Tokyo de la mare distanta. Pastrand aceeasi distanta, inseamna ca in cazul in care ar exista orase secrete pe Pluto sau Eris, sumtem capabili sa le detectam.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO