Oamenii de stiinta au descoperit in China fosila unei reptile extrem de ciudata. Avea sute de dinti pe o singura falca
Paleontologii din China au descoperit ramasitele fosilizate ale unei creaturi extrem de ciudata care a trait in perioada de mijloc a erei Triassic, in urma cu aproximativ 247 - 242 milioane de ani.
FOTO: Nobu Tamura, spinops.blogspot.com
Conform IFLScience, aceasta descoperire marcheaza catalogarea unei noi specii, despre care nu se stia pana acum, realizata de o echipa condusa de Xiao-Chun Wu. Este vorba despre o reptila care apartine familiei sauropterygians - animale care erau acvatice in mare parte. Specimenul care a fost gasit se afla in Formatiunea Guangling din sud vestul Chinei, iar scheletul fosilizat era aproape intreg, cu exceptia partii drepte a craniului, care lipsea.
Alegeri 2024
20:46
BEC: Transmiterea de mesaje pentru influenţarea opţiunii de vot, după încheierea campaniei, considerată propagandă
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
16:31
Crin Antonescu: „Prezenţa lui Călin Georgescu în fotoliul de la Cotroceni aruncă România cu ani în urmă”
14:01
Victor Ponta își ține fanii în suspans: ”Nu o să votez cu doamna Lasconi. Cu cine votez, dacă votez, o să vă spun duminică”
Aceasta reptila avea o lungime de aproximativ 3 metri si sute de dinti ascutiti care erau asezati in centrul unei falci superioare. Chiar si numele dat acestei specii, "Atopodentatus unicus", se traduce prin "dinti impresionanti (tulburatori), unici".
Desi acesti dinti arata inspaimantator, specialistii spun ca erau prea subtiri ca sa poata sfasia o prada mare. Oamenii de stiinta presupun ca, mai degraba, erau folositi pentru a se hrani la suprafata apei, filtrand mancarea formata din viermi si alte nevertebrate sau microorganisme.