Oamenii de stiinta au descoperit in China fosila unei reptile extrem de ciudata. Avea sute de dinti pe o singura falca

Ultima actualizare: 15-03-2014 07:00
Oamenii de stiinta au descoperit in China fosila unei reptile extrem de ciudata. Avea sute de dinti pe o singura falca
Nobu Tamura, spinops.blogspot.com

Paleontologii din China au descoperit ramasitele fosilizate ale unei creaturi extrem de ciudata care a trait in perioada de mijloc a erei Triassic, in urma cu aproximativ 247 - 242 milioane de ani.

FOTO: Nobu Tamura, spinops.blogspot.com

Conform IFLScience, aceasta descoperire marcheaza catalogarea unei noi specii, despre care nu se stia pana acum, realizata de o echipa condusa de Xiao-Chun Wu. Este vorba despre o reptila care apartine familiei sauropterygians - animale care erau acvatice in mare parte. Specimenul care a fost gasit se afla in Formatiunea Guangling din sud vestul Chinei, iar scheletul fosilizat era aproape intreg, cu exceptia partii drepte a craniului, care lipsea.

Aceasta reptila avea o lungime de aproximativ 3 metri si sute de dinti ascutiti care erau asezati in centrul unei falci superioare. Chiar si numele dat acestei specii, "Atopodentatus unicus", se traduce prin "dinti impresionanti (tulburatori), unici".

Desi acesti dinti arata inspaimantator, specialistii spun ca erau prea subtiri ca sa poata sfasia o prada mare. Oamenii de stiinta presupun ca, mai degraba, erau folositi pentru a se hrani la suprafata apei, filtrand mancarea formata din viermi si alte nevertebrate sau microorganisme.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO