E batrana si miroase urat. Care este cea mai veche dovada a vietii pe Pamant
Cercetatorii au scos la iveala ceea ce cred ei ca este ce cea mai veche fosila descoperita vreodata. Este vorba despre ramasitele unui microb unicelular, care a trait acum 3,5 miliarde de ani.
Oamenii de stiinta sustin ca fosilele, de culoare mov sau verde, miroseau puternic a oua stricate.
The Independent scrie ca ramasitele au fost descoperite intr-o cariera de gresie din Australia, de catre o echipa de savanti de la OId Dominium University, din Statele Unite, si se banuieste ca sunt cu 300 de milioane de ani mai vechi decat dovezile existente ale vietii pe Pamant.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Expertii cred ca microbii traiau in colonii, in care fiecare celula reprezenta un organism cu o viata proprie, dar care traiau, munceau si comunicau ca o singura entitate, asemeni unei societati umane.
Robert Hazen, de la Washington’s Carnegie Institution of Science, a declarat ca o colonie de microbi, care aveau o grosime de aprope 8 milimetri, era ca un covor mov-verzui, cu un miros puternic de sulf, provenit de la procesul sau de respiratie, empiric, alimentat de soare.
Dr Hazen a adaugat ca microbul ar fi putut avea capacitatea de a converti lumina solara in energie, si emitea sulf, urat mirositor, ca reziduu al procesului.
Daca oamenii ar putea sa se intoarca in timp, acum 3,5 miliarde de ani, ar gasi pe plajele Australiei o masa lipicioasa de organisme mov sau maro, care prospera in acel mediu, in timp ce elibereaza compusi sulfurosi, urat mirositori.
Astrobiologul Abigail Allwood, de la NASA, a pus sub semnul intrebarii cercetarea, spunand ca propria experienta ii spune ca, in cazul unor fosile atat de vechi, e foarte greu sa demonstrezi ca fosilele apartin unei fiinte vii.
Dr Hazen a replicat ca zeci de reguli si criterii stiintifice au fost luate in considerare inainte de a trage concluzia ca fosilele au fost, candva, in viata.