O boala misterioasa, asemanatoare SIDA, ameninta un continent intreg. Cercetatorii nu au raspunsuri

virus

Cercetatorii au descoperit o boala noua si misterioasa ce afecteaza mai multi oameni din Asia si Statele Unite si care prezinta simptome asemenea celor specifice SIDA, chiar daca nu este vorba de o contaminare cu virusul HIV.

Sistemul imunitar al bolnavilor este grav afectat, lasandu-i incapabili sa lupte impotriva microbilor, asa cum se intampla in cazul oamenilor sanatosi. Nu se stie ce anume declanseaza boala, dar se pare ca nu este contagioasa.

Este un alt tip de imunodeficienta dobandita, care nu este ereditara si apare la adulti, dar nu se raspandeste precum SIDA, printr-un virus”, a spus dr. Sarah Browne, cercetator la Institutul National de Alergologie si Boli Infectioase din SUA.

Ea a luat parte, alaturi de oameni de stiinta din Thailanda si Taiwan, la un studiu amplu despre aceasta boala. In aceste doua tari au fost identificati cei mai multi bolnavi, incepand cu anul 2004.

Boala apare la persoanele care au aproximativ 50 de ani. Cativa pacienti au murit din cauza infectiilor puternice, inclusiv  asiatici care traiau in SUA.

Citește și
Eric McLean
Mesajul de adio al unui tanar care a invins de 6 ori cancerul. "Acum lupta s-a incheiat". VIDEO
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Kim Nguyen, 62 de ani, o croitoreasa din Vietnam, care s-a mutat in 1974 in Statele Unite, statul Tennessee, a fost diagnosticata cu aceasta boala. In 2009 era foarte grav bolnava; avea febra mare, infectia ii cuprinsese si oasele si prezenta multe alte simptome grave. A dobandit toate acestea dupa ce a vizitat tara natala.

Aceasta femeie a fost printre primele persoane diagnosticate cu boala misterioasa, iar oamenii de stiinta studiaza la ea atent manisferarile bolii.

Spre deosebire de SIDA, ce afecteaza celulele care au grija de sistemul nostru imunitar, aceasta noua boala nu are niciun efect asupra acestor celule.

Sarah Browne a studiat mai mult de 200 de oameni la care s-a instalat boala, din Taiwan si Thailanda, si a constatat ca organismele lor produc o substanta care blocheaza semnalul ce ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor. Acest semnal fiind blocat, oamenii, asemeni celor bolnavi de SIDA, devin vulnerabili la virusuri, paraziti, infectii fungice si la un grup de germeni similari tuberculozei, care pot provoca o imbolnavire grava a plamanilor.

Cercetatorii au numit aceasta boala sindromul imunodeficientei “cu debut la adulti” ("adult-onset" immunodeficiency syndrome) pentru ca apare in a doua parte a vietii.

Antibioticele nu sunt eficiente tot timpul, asa ca doctorii au incercat si alte variante de tratament, inclusiv un medicament pentru cancer. Pentru ca aceasta boala a fost identificata aproape in exclusivitate la persoane de origine asiatica, oamenii de stiinta sugereaza ca boala ar avea o cauza genetica.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"Am sfidat moartea si am ajuns aici". Povestea uimitoare a tinerei care sufera de o boala fara nume

Pe cand aceasta adolescenta avea doar patru ani, medicii au spus ca nu mai are de trait decat sase saptamani. Insa trupusorul ei firav a luptat din rasputeri impotriva mortii si a invins-o.

Mesajul de adio al unui tanar care a invins de 6 ori cancerul.
Mesajul de adio al unui tanar care a invins de 6 ori cancerul. "Acum lupta s-a incheiat". VIDEO

Un barbat de 28 de ani, bolnav de cancer, a inregistrat un video sfasietor prin care isi ia adio de la familie, dupa ce a aflat ca boala i s-a intors pentru a saptea oara si doctorii i-au spus ca de aceasta data nu se mai poate face nimic.

O boala cu transmitere sexuala e pe punctul de a deveni imuna si la ultimul antibiotic recomandat
O boala cu transmitere sexuala e pe punctul de a deveni imuna si la ultimul antibiotic recomandat

Publicatia americana The Atlantic atrage atentia ca o boala pe cat se poate de cunoscuta poate provoca o epidemie extrem de periculoasa pentru populatie.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.