Noi imagini spectaculoase de pe Jupiter. Ce au descoperit cercetătorii NASA

Ultima actualizare: 28-02-2019 16:55
jupiter furtuni
NASA

Imagini care par desprinse din picturile lui Van Gogh au fost surprinse de naveta Juno deasupra planetei Jupiter.

NASA a dat publicității noi fotografii spectaculoase făcute de Juno, nava spațială care a explorează planeta Jupiter încă din anul 2016.

Juno a reușit să furnizeze imagini și date spectaculoase despre Jupiter în toți acești ani, specialiștii descoperind un haos de furtuni pe cea mai mare planetă din Sistemul Solar. Iar aceste furtuni au furnizat încă din 2016 imagini de-a dreptul spectaculoase, pe care Juno a reușit să le capteze.

Noile fotografii surprind norii din emisfera de nord a planetei, dintr-o regiune denumită Jet N6. Imaginile au fost realizate de la o distanță de 8000 de mile deasupra norilor, pe data de 12 februarie.

Fotografiile publicate de NASA au fost îmbunătățite prin adăugarea de culori de către cercetătorul Kevin M. Gill.
Cei care doresc să vadă imaginile așa cum au fost surprinse de Juno pot accesa următorul link: www.missionjuno.swri.edu/, scrie CNN.

"Noi deja am reușit să rescriem manualele despre cum funcționează atmosfera planetei Jupiter, precum și despre complexitate și asimetria câmpului său magnetic. În cea de-a doua parte a misiunii, vom putea să aprofundăm informațiile despre furtunile de pe Jupiter, despre cum este generat câmpul magnetic, și despre structura și evoluția miezului planetei", a declarat Scott Bolton, principalul investigator al misiunii Juno, de la Institutul de cercetare din San Antonio.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO