Cum a ajuns cenușa unei pisici în spațiu: "Mă impresionează această experiență"


Ultimul update: Joi 28 Februarie 2019 11:53
Data publicarii: Joi 28 Februarie 2019 09:09
Categorie: Stiri Diverse

Amintirea unei pisici din Oregon va rămâne veșnic vie. Stăpânul ei a decis să-i trimită cenușa în spațiu, cu ajutorul donațiilor primite de la mii de oameni, care i-au urmărit poveștile pe Twitter.

Şi este una dintre cele şapte pisici care sunt în grija lui Steve Munt. Omul a lucrat pentru NASA ca informatician programator în cadrul misiunilor telescopului spaţial Hubble. După ce a ieşit la pensie, şi-a găsit un hobby.

Steve: "Acesta este proiectul meu de pensionar, m-am specializat în îngrijirea și nutriția animalelor de companie."

Mai precis, se ocupa de pisici. Acum cinci ani, una dintre felinele lui - Zee - a primit un verdict dur. A fost diagnosticată cu o boală gravă şi medicii spuneau că mai are doar nouă luni de trăit. Dar este în viaţă şi acum, ajutată de o terapie experimentală cu celule stem.

Steve: "E considerată de mulți drept pisica miracol. Așa că m-am hotărât să-i fac un cont de Twitter. Astfel, Zee a devenit un personaj. Am personificat-o, acum Zee este ... specialistă în fizică cuantică."

Mii de persoane îi urmăresc contul de Twitter - unde descoperă aventurile cu iz ştiinţific imaginate de Steve - pentru Zee, dar şi pentru celelalte pisici.

Datorită postărilor cu poveştile lui Pikachu salvatorul, acest motănel a devenit noua vedetă. Din păcate, şi el a avut probleme de sănătate - grave şi fără leac. La jumătatea lunii trecute, a fost eutanasiat.

Steve vrea să-i păstreze amintirea veşnic vie. Şi, având în vedere trecutul lui de specialist la NASA, s-a gândit la funeralii spaţiale.

Pentru 5.000 de dolari, o companie va lansa în spaţiu urna funerară, la bordul unui mic satelit care poate fi urmărit permanent în timp ce orbitează în jurul Pământului. Astfel, Pikachu va deveni prima pisică ale cărei rămăşiţe pământeşti plutesc undeva dincolo de limita atmosferei terestre.

Steve: "Nu mi se pare că ar fi ceva frivol. Pe mine mă impresionează mult această experiență."

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Averea uriașă pe care o va moșteni Choupette, pisica designerului Karl Lagerfeld
Motivul pentru care o pisică este
VIDEO PROTVPLUS.RO