Noi fotografii cu creierul lui Albert Einstein ar putea explica de unde provenea geniul sau
Dupa mai mult de 50 de ani de la moartea lui, savantii inca se intreaba cum poate fi explicat geniul lui Albert Einstein. O fotografie descoperita recent ar putea deslusi misterul.
Imediat dupa moartea lui Einstein, in 1955, creierul sau a fost extras, disecat si fotografiat de medicul legist Thomas Harvey, cel care a facut si autopsia celebrului fizician.
Desi nu avea dreptul sa faca asta, Thomas a conservat creierul lui Einstein timp de zeci de ani, intr-un subsol.
Decizia lui a oferit insa posibilitatea analizarii acestui creier, savantii sperand sa afle prin ce difera un geniu de un om obisnuit, scrie Business Insider.
Recent au fost descoperite 14 fotografii necunoscute pana acum cu creierul lui Einstein.
Ele au fost analizate de cercetatorii de la Universitatea East China Normal din Shanghai si de la Universitatea de Stat din Florida.
Ei au comparat corpus callosum, o zona de fibre care uneste emisfera stanga si cea dreapta cu aceeasi zona din creierul unor oameni obisnuiti.
Pentru ca Einstein avea 76 de ani cand a murit, creierul lui a fost comparat cu al unor persoane in varsta.
Astfel, ei au observat ca Einstein avea corpus callosum mai gros in anumite zone, ceea ce sugereaza ca emisferele cerebrale erau mai bine conectate intre ele.
Ar putea fi o explicatie pentru inteligenta lui deosebita, cred specialistii.
Alte studii despre creierul lui Einstein au sugerat ca geniul lui a fost produs de un numar foarte mare de celule cerebrale numite celule gliale, care se afla in jurul neuronilor.