NASA va trimite în spațiu un satelit care să caute planete pe care ar putea exista viață
NASA se pregăteşte să trimită în spaţiu un satelit pe nume TESS, cu o misiune de maximă importanţă: să găsească planete pe care ar putea exista viaţă.
Satelitul va fi lansat luni şi în scurt timp va începe să cerceteze cerul în căutarea unor corpuri cereşti asemănătoare Pământului.
La nouă ani de când şi-a început misiunea în spaţiu, timp în care a descoperit 2600 de exoplanete, telescopul Kepler se pregăteşte să iasă la pensie. Locul lui, ca principal "vânător de exoplanete" al NASA, va fi luat de satelitul TESS.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sara Seager, director ştiinţific al misiunii: "Va cerceta aproape întreg cosmosul şi va analiza de la sute de mii la milioane de stele, în căutarea plenetelor care le orbitează."
TESS va împărţi cerul în secţiuni şi o va analiza pe fiecare timp de 27 de zile.
Padi Boyd, Chief of the Exoplanets and Stellar Astrophysics: "Până la finalul misiunii ei, TESS va căuta exoplanete în 85% din cosmos."
Astronomii speră că satelitul să le trimită imagini şi alte informaţii despre planetele care se aseamănă cu Pământul ca dimensiune şi mediu. Nu trebuie să fie foarte calde, dar nici foarte reci, pentru ca apa să poată exista în stare lichidă la suprafaţă.
Sara Seager, director ştiinţific al misiunii TESS: "Putem să facem diverse măsurători, precum masa planetelor, putem să analizăm atmosfera lor în căutarea vaporilor de apă şi a eventualelor semne de viaţă."
Spre deosebire de Kepler, TESS va căuta surori ale planetei noastre mai aproape de casă.
Sara Seager, director ştiinţific al misiunii TESS: "Vom căuta cele mai apropiate stele şi, dacă sunt suficient de strălucitoare, le vom analiza în detaliu."
Misiunea lui TESS va dura 2 ani, urmând ca munca să fie continuată, din 2020, de telescopul spaţial James Webb. Acesta va analiză în detaliu planetele descoperite de satelitul NASA, în speranţa că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, roboţii vor ajunge la suprafaţa acestora pentru a căuta semne de viaţă.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!