NASA: galaxia noastra va intra in coliziune cu o galaxie vecina. Ce se va intampla cu Terra

Ultima actualizare: 04-11-2012 19:42
galaxie

NASA a anuntat data la care galaxia noastra, asa cum o stim acolo, va disparea, potrivit unui studiu recent realizat de astronomi.

Calea Lactee, galaxia in care se afla sistemul nostru solar, se va ciocni cu galaxia vecina, Andromeda, peste aproximativ 4 miliarde de ani.

Ca sa afle data la care va avea loc coliziunea, astronomii au folosit performantul telescop spatial Hubble, scrie BBC News.

Impactul va avea loc pe parcursul a 2 miliarde de ani, iar in final cele doua galaxii vor forma o singura entitate.

Imaginile care te vor face sa-ti doresti sa locuiesti in spatiu. Uite cum arata planeta Pamant filmata din Statia Spatiala Internationala

In prezent, ele sunt atrase una spre cealalta de forta gravitationala, iar momentul impactului lor nu este greu de calculat.

Daca oamenii vor mai trai pe atunci pe Terra, vor putea observa un spactacol extraordinar pe cerul noptii, care va fi foarte diferit de ce vedem acum.

Planeta noastra si Soarele nu vor fi insa distruse, spun specialistii. Asta deoarece distanta dintre planete si stele este foarte mare si acestea nu se vor cionci intre ele.

Toate isi vor schimba insa pozitia in noua galaxie care se va forma.

Totodata, gaurile negre uriase din cele doua galaxii se vor uni, formand una singura.

Cele doua galaxii se afla acum la o distanta de 2.5 milioane de ani lumina si se apropie una de alta cu o viteza de 400.000 km/h.

Imagini uluitoare de la granita atmosferei terestre. Uite cum se vede Tamisa din stratosfera – VIDEO

Astronomii stiau de mult ca la un moment dat Caleea Lactee si Andromeda se vor ciocni, insa abia acum au aflat data exacta.

Mai mult, acum specialistii cred ca este posibil ca o a treia galaxie, de mai mici dimensiuni, numita Triangulum sau M33, sa se ciocneasca la randul ei cu vecinele sale mai mari.

Viata pe Terra, asa cum o stim noi, va disparea insa de mult, atunci cand acest eveniment cosmic va avea loc, spun astronomii.

Soarele nostru va ramane fara combustibil si va creste in dimensiuni, iar atmosfera terestra se va incinge foarte mult, explica Roeland van der Marel, cel care a condus aceasta cercetare.

Acest lucru se va intampla peste cateva milioane de ani, timp suficient ca oamenii sa gaseasca o solutie eficinta pentru a supravietui acestei incalzirii extreme.

Imagini spectaculoase cu efectele create de vaporii de aer din jurul aeronavelor – GALERIE FOTO
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO