NASA: exista 4.700 de asteroizi care s-ar putea prabusi pe Terra. Care ar fi zonele de impact

Ultima actualizare: 08-10-2012 12:50
asteroizi

NASA estimeaza ca in spatiul cosmic exista 4.700 de asteroizi care reprezinta un potential pericol pentru planeta noastra. Aflati din articol care sunt zonele cel mai expuse riscului unui impact.

Potrivit datelor furnizate de WISE (Wide Field Infrared Survey Explorer) exista cel putin 4.700 de asteroizi care s-ar putea prabusi pe Terra, provocand pagube importante, anunta NASA.

Ei se afla la numai 8 milioane de km departare de Terra si nu se vor dezintegra la intrarea in atmosfera, deoarece sunt de dimensiuni mari – peste 100 de metri in diametru.

Impactul cu unul din acesti asterozi va duce la pagube importante, putand distruge complet zone de dimensiunea unui oras sau chiar mai mari.

Cercetatorii de la Universitatea din Southhampton au identificat locurile de pe Terra unde este mai probabil sa aiba loc aceste coliziuni.

Cel mai expuse pericolului sunt urmatoarele tari: China, Indonezia, India, Japonia, Statele Unite, Filipine, Italia, Marea Britanie, Brazilia si Nigeria, scrie Daily Mail.

Specialistii NASA declara insa ca pana acum numai 20-30% din acesti asteroizi periculosi au fost identificati. In urmatorii ani, cercetarea acestora va continua.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO