Misterul exploziei de la Tunguska ar putea fi rezolvat dupa 105 ani. Ce a descoperit un savant rus

padure, Tunguska

Un om de stiinta rus sustine ca a gasit primele fragmente ale misteriosului obiect care ar fi provocat explozia de la Tunguska din anul 1908.

In iunie 1908, o explozie s-a produs deasupra unei paduri din Tunguska, Siberia.

Deflagaratia a fost mai puternica decat cea produsa de bomba atomica de la Hiroshima si a distrus complet peste 1.200 de km patrati de padure, scrie Daily Mail.

Teoria care se bucura de cea mai mare incredere spune ca a fost vorba de un asteroid sau o cometa, care ar fi explodat la intrarea in atmosfera terestra. Exista insa si ipoteze conform carora aici s-ar fi prabusit o nava extraterestra.

Acum, Andrei Zlobin, de la Muzeul de Geologie Vernadsky din Moscova sustine ca este in posesia unor bucati de roca din obiectul care a distrus regiunea.

Citește și
Piramida Soarelui de la Teotihuacan
Descoperire fara precedent, in camera secreta a unui templu din Mexic. "Nu avem idee ce reprezinta"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cele 100 de pietre au fost descoperite in 1988, pe malul raului Khuskmo, insa au fost analizate abia in 2008.

Atunci, omul de stiinta a observat ca acestea aratau semne ca fusesera topite, asa cum se intampla cu bucatile de meteorit care cad pe Pamant.

Zlobin sustine ca aceste roci provin chiar din acel asteroid si s-au topit in timpul intrarii in atmosfera, nu pe sol, unde nu ar fi fost o temperatura suficient de ridicata.

Ipoteza lui va trebui insa verificata de teste chimice, pentru ca nu exista dovezi clare ca aceste roci provin din spatiu.

Chiar si aceste analize ar putea sa lase loc unei intrebari fara raspus: a fost o cometa, sau un asteroid? Este aproape imposibil de aflat, pentru ca si cometele pot contine fragmente de roca.

Citeste si: Tunguska - peste 100 de ani de la explozia misterioasa de 1000 de ori mai puternica decat bomba de la Hiroshima

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Ramasite umane vechi de 5.000 de ani, descoperite in Prahova. Arhelologii, uluiti de un detaliu
Ramasite umane vechi de 5.000 de ani, descoperite in Prahova. Arhelologii, uluiti de un detaliu

Descoperire arheologica foarte importanta in Prahova. Ramasitele a zece oameni, printre care si un copil, ce dateaza din Epoca Bronzului, au fost gasite in apropiere de Aricestii Rahtivani.

Descoperire fara precedent, in camera secreta a unui templu din Mexic.
Descoperire fara precedent, in camera secreta a unui templu din Mexic. "Nu avem idee ce reprezinta"

Arheologii care faceau cercetari intr-o camera secreta a unui templu din Mexic au descoperit aici sute de obiecte ciudate, despre care nu stiu nimic.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.