Misterul exploziei de la Tunguska ar putea fi rezolvat dupa 105 ani. Ce a descoperit un savant rus
Un om de stiinta rus sustine ca a gasit primele fragmente ale misteriosului obiect care ar fi provocat explozia de la Tunguska din anul 1908.
In iunie 1908, o explozie s-a produs deasupra unei paduri din Tunguska, Siberia.
Deflagaratia a fost mai puternica decat cea produsa de bomba atomica de la Hiroshima si a distrus complet peste 1.200 de km patrati de padure, scrie Daily Mail.
Alegeri 2024
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
Teoria care se bucura de cea mai mare incredere spune ca a fost vorba de un asteroid sau o cometa, care ar fi explodat la intrarea in atmosfera terestra. Exista insa si ipoteze conform carora aici s-ar fi prabusit o nava extraterestra.
Acum, Andrei Zlobin, de la Muzeul de Geologie Vernadsky din Moscova sustine ca este in posesia unor bucati de roca din obiectul care a distrus regiunea.
Cele 100 de pietre au fost descoperite in 1988, pe malul raului Khuskmo, insa au fost analizate abia in 2008.
Atunci, omul de stiinta a observat ca acestea aratau semne ca fusesera topite, asa cum se intampla cu bucatile de meteorit care cad pe Pamant.
Zlobin sustine ca aceste roci provin chiar din acel asteroid si s-au topit in timpul intrarii in atmosfera, nu pe sol, unde nu ar fi fost o temperatura suficient de ridicata.
Ipoteza lui va trebui insa verificata de teste chimice, pentru ca nu exista dovezi clare ca aceste roci provin din spatiu.
Chiar si aceste analize ar putea sa lase loc unei intrebari fara raspus: a fost o cometa, sau un asteroid? Este aproape imposibil de aflat, pentru ca si cometele pot contine fragmente de roca.