Imagini LIVE din cuibul unor bufnite. Sute de mii de oameni urmaresc viata acestor pasari

08-05-2014 12:55


Imagini LIVE din webcamul instalat in cuibul unor bufnite. Sute de mii de oameni urmaresc viata acestor pasari

Un webcam care a fost instalat intr-un cuib artificial construit intr-o cutie, ocupat de doua bufnite de hambar din comitatul Somerset din Anglia, a atras sute de mii de oameni din lumea intreaga.

Conform BBC News, aceasta cutie este doar una din totalul de 335, amplasate in toata tara de catre organizatiile Somerset Wildlife Trust (SWT) si Hawk and Owl Trust, care incearca sa stopeze declinul populatiei acestei specii de bufnita. Reprezentantii SWT au anuntat ca acest webcam a avut aproape 78.000 de vizitatori online numai in luna aprilie, cu 8.000 mai mult decat in luna similara a anului 2013.

Bufnitele, care au primit numele de Brenda si Boris, au facut 7 oua din care au iesit deja 6 pui. Conform SWT, cutia-cuib a fost amplasata pe un teren privat din estul comitatului Somerset, iar organizatia precizeaza ca toata actiunea se limiteaza strict la observare, fara ca cineva sa intervina in vreun fel. De asemenea, toate numele pasarilor sunt date de cei care urmaresc pe blog evolutia acestor bufnite.

"Multi oameni sunt foarte atrasi de acest proiect. Toata lumea de la munca tine la ele. O scoala are tot timpul pe tabla ei interactiva imagini de la webcam. Este o oportunitate grozava sa vezi ceva ceea ce in mod normal nu ai avea parte." a declarat managerul de proiect, Rosie Withill. Ea a mai precizat ca pe webcam intra oameni din toata lumea, din tari precum Japonia, Fiji, Rusia si Brazil.

CLICK AICI PENTRU LIVE cu bufnitele Brenda si Boris

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO