Eveniment dedicat copiilor atrași de știință, în mai multe orașe din România
Ştiinţa a fost vedetă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în marile oraşe din ţară, dar şi de peste hotare.
Noaptea Cercetătorilor, un eveniment cu tradiţie, a atras numeroşi copii dornici să descopere un tărâm nou. Iar specialiştii i-au întâmpinat cu tot soiul de experimente.
La Iaşi, de pildă, fascinaţi, cei mici au promis că vor aprofunda „subiectul". Şi, cine ştie, poate unii dintre ei vor deveni cercetători de renume.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Odată cu lăsarea întunericului, copiii au fost invitaţi de cercetătorii de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi să pășească în lumea ştiinţei, unde totul a fost explicat pe înţelesul micuţilor.
Ca într-un joc, puștii au descoperit anumite fenomene.
Cătălin Agheorghiesei, cercetător Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi: „Suntem prezenţi cu o serie de experimente de fizică, chimie şi biologie, avem colţ al biologilor unde pot vedea o lume minunată la microscop, fizicenii cu roboţei, chimiştii cu experimente în azot. Ideea că omul de ştiinţă are locul lui şi chiar se distrează când face un experiment."
Vedete au fost însă roboţii, care au răspuns la comenzile copiilor. Oaspeţii de-o şchioapă au avut răbdare şi au stat la coadă pentru a vedea toate experimentele.
Băiat: „Mi-a plăcut acolo unde se vedea căldura. Am fost şi anul trecut şi o să mai vin. Sunt pasionat de ştiinţă şi îmi place biiologia şi chimia."
Fetiță: „Mi s-a părut interesant tot chiar dacă am mai văzut la şcoală."
Ilarion Mihăilă, cercetător Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iaşi: „Cei mici sunt fascinaţi de ce am prezentat aici. Speram prin aceste experimente să popularizăm ştiinţa şi să-i atragem către ştiinţă. Speram în timp să-şi dezvolte curiozitatea şi să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor. Dacă înţelege experimentele, îţi faci viaţa mai uşoară."
Noaptea Cercetătorilor a avut loc simultan în peste 350 de oraşe europene. În România, evenimentul a fost organizat şi în Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Timişoara sau Sibiu.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!