Descoperire uluitoare într-un mormânt de acum 2.500 de ani. De ce fumau oamenii marijuana


Ultimul update: Joi 13 Iunie 2019 22:49
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2019 22:24
Categorie: Stiri Stiinta
Cannabis folosit acum 2.500 de ani

Oamenii care au trăit în Asia de Est în urmă cu 2.500 de ani foloseau cannabis în scopuri religioase sau în cadrul anumitor ritualuri, arată un studiu publicat în Jurnalul pentru Avansul Științei.

Astfel, în mai multe morminte din vestul Chinei au fost descoperite urme de cannabis în niște obiecte din lemn folosite în cadrul ritualului de înmormântare, care ar data de cel puțin 2.500 de ani, scrie BBC News.

Potrivit studiului, oamenii de la acea vreme ar fi fost conștienți cu privire la efectele psihoactive ale acestei plante. Descoperirea a fost făcută în cimitirul Jirzankal din Munții Pamir.

Cei care s-au ocupat de studiu cred că oamenii de la acea vreme puneau frunze de cannabis și pietre încinse în obiectele de lemn, după care inhalau fumul produs de plante sub efectul căldurii.

Studiul mai arată că în Asia de Est a început cultivarea de cannabis încă de acum 4.000 de ani, planta fiind folosită pentru semințe, dar și pentru frunze.

„Plantele de cannabis au fost mai întâi folosite pentru efectul lor psihoactiv în regiuni din estul Asiei Centrale, după care s-a răspândit în alte regiuni din lume”, a explicat Nicole Boivin, director la Institutul Max Planck pentru Istoria Omenirii din Jena, Germania.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Descoperire uriașă sub scoarța Lunii. Obiectul se află acolo de 4 miliarde de ani
Capul unui lup uriaș, vechi de 40.000 de ani, descoperit intact. Unde a fost găsit
Descoperire importantă despre „Planeta Roșie”. Ce se întâmplă în atmosfera marţiană
FULLSCREEN
Descoperire uluitoare într-un mormânt de acum 2.500 de ani. De ce fumau oamenii marijuana
  • /

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO