Capul unui lup uriaș, vechi de 40.000 de ani, descoperit intact. Unde a fost găsit


Ultimul update: Duminica 09 Iunie 2019 13:30
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2019 12:54
Categorie: Stiri Stiinta
Lup preistoric descoperit in Siberia - 4

Descoperirea unui cap de lup preistoric, cu o vechime de 40.000 de ani, într-o zonă din Siberia, i-a entuziasmat pe oamenii de știință din întreaga lume.

Este vorba despre capul unui lup matur, care a trăit în epoca Pleistocenului (Era Glaciară), care a fost descoperit cu creierul, țesuturile și părul intacte.

Un localnic, Pavel Efimov, a descoperit capul pe malul râului Tirekhtyakh, în regiunea Abiiski, din nordul republicii ruse Saha-Yakutia, scrie siberiantimes.com.

Mai multe imagini în galeria foto

Lupul, al cărui păr ca de mamut a rămas intact, era adult, cu o vârstă cuprinsă între 2 și 4 ani, atunci când a murit.

Potrivit cercetătorilor japonezi, capul are o lungime de 40 de cm, ceea ce reprezintă jumătate din corpul unui lup din zilele noastre, care variază ca mărime între 66 și 86 de cm.

“Este o descoperire unică, a primului lup matur din era Pleistocene, cu țesuturile încă intacte. Îl vom compara cu speciile din zilele noastre pentru a vedea cum a evoluat și pentru a-i reconstitui corpul”, a declarat Albert Protopopov, de la Academia de Știință din Republica Saha-Yakutia.

Fabuloasa descoperire a fost anunțată la Tokyo, Japonia, în timpul unei expoziții organizate de oamenii de știință din Yakutia și Japonia.

Cercetătorii au prezentat, cu această ocazie, și un pui de leu perfect prezervat, despre care se crede că a murit la scurt timp după naștere.

“Mușchii lor, organele și creierul sunt în bune condiții“, a declarat profesorul Naoki Suzukila Universitatea de medicină din Tokyo.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO. Câine atacat de un Amstaff lăsat liber. Cinci oameni s-au luptat cu animalul
Cine este barbatul ingropat pentru totdeauna sub reactorul 4 de la Cernobil. FOTO
FULLSCREEN
Capul unui lup uriaș, vechi de 40.000 de ani, descoperit intact. Unde a fost găsit
  • /

Sursa: Siberian Times

VIDEO PROTVPLUS.RO