Descoperire uluitoare. Cercetătorii susțin că pe suprafața Lunii pot exista metale prețioase


Ultimul update: Marti 10 Septembrie 2019 17:43
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2019 16:21
Categorie: Stiri Stiinta
luna

Cercetătorii susțin că pe suprafața Lunii pot exista metale prețioase.

Mai mulți cercetători au făcut această predicție, după ce simulat condițiile geologice de pe suprafața Lunii, informează Science Alert.

Aceștia au descoperit că mantia Lunii ar putea fi bogată în elemente siderofile. Nu este clar însă ce fel de metale prețioase pot fi pe suprafața Lunii sau cât de ușor pot fi extrase.

Experții cred că aceste elemente nu făceau parte din Lună când s-a format prima dată după o coliziune a Pământului cu o planetă de dimensiunea lui Marte.


Cercetătorii au început să studieze materialele pe care le-au adus de pe Lună acum 50 de ani prin misiunea Apollo.

„Avem un total de 400 de kilograme de material adus de misiunea Apollo și cele lunare. Este o cantitate mică”, a declarat un profesor.

Cu toate acestea, cercetările anterioare au arătat faptul că nivelul de siderofile a fost mult mai mic decât se aștepta.

Mai târziu, echipa de cercetători a studiat cum s-au format rocile de pe suprafața Lunii și au descoperit că părți semnificative din suprafața acesteia conțin astfel de elemente.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: sciencealert.com

VIDEO PROTVPLUS.RO