Descoperire uimitoare în spațiu, făcută de un satelit. Este veche de 5 miliarde de ani

Ultima actualizare: 30-03-2019 16:16
Saturnul fierbinte
Gabriel Perez Diaz, Instituto de Astrofísica de Canarias

Cercetătorii au descoperit o planetă veche de 5 miliarde de ani, care este de 60 de ori mai mare decât Terra.

Potrivit Live Science, descoperirea a fost făcută cu ajutorul unui observator spațial de la NASA, pe nume TESS. Noua planetă a fost numită ”Saturnul fierbinte”.

TESS a descoperit pentru prima dată o planetă care orbitează în jurul unei stele, având cutremure vizibile la suprafață.

Oamenii de știință spun că această descoperite este una importantă din mai multe motive. În primul rând pentru că arată că acest observator spațial TESS, care este un satelit, este capabil să ”vâneze” planete, iar în al doilea rând pentru că le-a permis astronomilor să își facă o impresie despre această exoplanetă.

TESS, lansat în aprilie 2018, abia a început să le arate oamenilor de știință ce poate să facă pentru ei. Ca și predecesorul său, telescopul spațial Kepler, TESS detectează planetele urmărind strălucirea stelelor-gazdă.

Spre deosebire de Kepler, TESS poate detecta valurile seismice de la suprafața planetelor, asemănătoare cu cutremurele de adâncime de pe Terra. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO