Descoperire spectaculoasa pe fundul Marii Nordului. "Banuiam ca acest taram exista acum mii de ani"


Ultimul update: Luni 27 August 2012 05:28
Data publicarii: Marti 03 Iulie 2012 14:01
Categorie: Stiri Stiinta
Doggerland

Mai multi scafandri, care lucreaza cu o echipa de savanti de la Universitatea St Andrews, au reusit sa descopere pe fundul Marii Nordului o adevarata "Atlantida a Marii Britanii".

Doggerland, o portiune urias de uscat care se intindea de la Scotia la Danemarca, s-a scufundat treptat sub apa, intre anii 18.000 si 5.500 inainte de Hristos.

Specilistii estimeaza ca zeci de mii de oameni traiau in aceasta zona, considerata la acea vreme "adevarata inima" a Europei.

CITESTE SI: Asa arata in 1994 cel mai MARE roman la ora actuala! Acum are 160 de kilograme si da KO dupa KO in galele din Romania! Il recunosti?

Conform unui studiu, Doggerland a fost lovita de un tsunami puternic, care a cauzat scufundarea uscatului, proces care a durat sute de ani.

"Banuiam de mult timp ca acest taram exista, insa de cativa ani, de cand lucram cu societatile petroliere, am putut recrea cum arata acest pamant odata. Acum stim ce fel de fauna si flora exista pe Doggerland, cum traiau oamenii de acolo si sa intelegem fenomenele care au schimbat dramatic acest uscat", a declarat geofizicianul Dr. Bates.

CITESTE SI: Cea mai tare problema: "98,7% din oameni nu o pot rezolva!" Iti dai seama ce scrie pe tricou? Vezi variantele :)

Cercetarea in legatura cu Doggerland a inceput in urma cu 15 ani. Utilizand datele obtinute de companiile petroliere si materialele descoperite de scafandri pe fundul Marii Nordului, echipa de savanti a reusit sa reconstruiasca o parte a taramului.

Rezultatul final prezinta Doggerland ca pe un teren cu multe dealuri si vai, mlastini si lacuri intinse.

Echipa de cercetatori investigheaza acum mai multe posibile cimitire pentru a afla care erau obiceiurile oamenilor de la acea vreme.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO