De ce unii membri ai familiei fac Covid si alții nu. Explicațiile unui medic de boli infecțioase
Există situații în care un membru al familiei se îmbolnăvește de Covid-19, însă restul persoanelor din casă nu sunt infectate. Un medic de boli infecțioase a explicat cum este posibil.
Un bărbat a fost „cu adevărat surprins” atunci când și-a petrecut întreaga perioadă de izolare cu partenera sa testată pozitiv la coronavirus, fără ca el să se infecteze.
Cei doi sunt vaccinați cu dozele booster. Iar cazul lor nu este singular.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Profesorul Tony Cunningham din Sydney, medic de boli infecțioase, a explicat pentru news.com.au că sunt mai mulți factori care contribuie la un scenariu de acest fel.
„Dacă nu se răspândește într-o familie, poate fi datorită nivelului de imunitate al persoanei care îl are, astfel încât virusul a căzut rapid; poate fi nivelul de imunitate al persoanei care îl primește. Asta s-ar putea datora faptului că sunt imunizați sau faptului că sunt suficient de norocoși încât să aibă genele potrivite”, a spus profesorul Cunningham.
Profesorul a explicat că persoanele care sunt vaccinate împotriva Covid, în special cu doza booster, au probabil o anumită cantitate de virus din nas, ceea ce înseamnă că nu sunt contagioase pentru o perioadă lungă de timp.