Cum ne folosește coronavirusul sistemul imunitar pentru a deveni mai puternic
Noul coronavirus, cunoscut sub numele de SARS-CoV-2, ar folosi răspunsul dat de sistemul imunitar al pacienților, împotriva acestora.
COVID-19 este cunoscut că folosește receptorul ACE2 (enzima de conversie a angiotensinei) pentru a intra în organism, unde începe să se reproducă.
Cercetătorii au descoperit că gena care codifică receptorul ACE2 poate fi stimulată de interferoni, una dintre principalele arme ale sistemului imunitar împotriva virusurilor, relatează Science Alert.
În momentul în care un patogen străin invadează organismul, interferonii acționează ca „primii respondenți”, sistemul imunitar eliberând aceste proteine pentru a alerta celelalte celule că există un agent patogen în organism.
Problema este că atunci când interferonii se grăbesc să alerteze corpul asupra coronavirusului, ei stimulează de fapt gena care acumulează expresia receptorilor ACE2, ceea ce poate duce la o producție mai mare de ACE2 și permite SARS-CoV-2 să infecteze și mai multe celule.
Cum a evoluat noul coronavirus
Oamenii de ştiinţă au reconstruit căile evolutive timpurii ale COVID-19 pe măsură ce infecţia s-a răspândit din oraşul chinez Wuhan în Europa şi America de Nord.
Cercetătorii au mapat unele dintre cazurile iniţiale de răspândire a coronavirusului la oameni şi au descoperit că există variante ale virusului în toată lumea.
Potrivit doctorului Peter Forster de la Universitatea din Cambridge, genetician şi autor principal al studiului, “există prea multe mutaţii rapide pentru a putea urmări în mod ordonat un arbore genealogic al COVID-19".
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!