Creatura preistorica descoperita in Australia. "Arata ca un hamster urias". FOTO
O creatura ciudata a fost descoperita pe teritoiul Australiei, sustin oamenii de stiinta.
Daca ar fi fost mai mica, ar fi fost considerata probabil "draguta", o creatura preistorica asemanatoare hamsterului.
Insa la o greutate de trei tone, stramonii nostrii au pastrat cel mai probabil o distanta considerabila de "monstru". Noroc ca era ierbivor!
Alegeri 2024
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
Este vorba despre un diprotodon (n.r. care are doi dinti in fata) lung de doi metri, care bantuia teritoriul Australiei, acum mai bine de 40.000 de ani. Traia in turme si se hranea cu arbusti.
Pana acum nu se stiu multe despre acest marsupial antic, insa descoperirea unui picior urias care ar fi apartinut unui diprotodon va schimba probabil acest lucru.
Paleontologul Adam Yates, fost profesor la Universitatea Wits, va face parte din echipa care va cerceta locul unde a fost facuta descoperirea.
Este o cursa contracronometru, din moment ce restul scheletului se afla intr-o albie de rau care a secat, iar Yates si colegii acestuia vor sa termine lucrarile pana la inceperea sezonului musonic.
Spera sa gaseasca tot scheletul si, daca sunt norocosi, dovezi pentru a rezolva enigma disparitiei acestei creaturi magnifice.
Osul a fost descoperit la o ferma de bovine din orasul australian, Darwin. Managerul fermei l-a fotografiat si a trimis pozele muzeului unde lucreaza Adam Yates. Cei de acolo si-au dat seama imediat ca se uita la ceva special, pentru ca, potrivit profesorului de paleontologie, niciodata pana acum nu au fost descoperite fosile de diprotodon in nordul extrem al continentului.
Nimeni nu stie de ce au disparut diprotodonii. O teorie, controversata de astfel, sustine ca acestia au fost vanati pana la extinctie.