Creatură mitologică, descoperită pe o insulă din Europa. Misterele pe care le ascunde
Pisica-vulpe, considerată sute de ani o creatură mitologică, inventată de pescarii din Corsica, este de fapt un animal real, au strabilit oamenii de ştiinţă.
Animalul arată ca o pisică europeană foarte mare, cu blana groasă, coada foarte stufoasă, urechi mari, mustăţi scurte şi dinţi similari mai degrabă cu cei ai câinilor. Este sălbatică şi vânează noaptea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vezi imagini cu animalul în galeria foto
Pisica-vulpe sau „ghjattu-volpe” în corsicană era considerată un animal mitologic, inventat de pescarii din insula franceză. În 2008, însă, un animal a fost prins în timp ce încerca să fure găinile dintr-o gospodărie.
Ca urmare, oamenii de ştiinţă au început să studieze pisicile-vulpe şi au stabilit că este vorba de o specie distinctă, provenind din pisici domestice aduse din Africa care s-ar fi sălbăticit în urmă cu circa 6.500 de ani. Habitatul lor este în regiunea sălbatică din jurul Muntelui Asco din Corsica, o zonă extrem de greu accesibilă pentru oameni.
Până acum, biologii au prins 12 pisici-vulpe, dar încă nu ştiu precis câte exemplare există sau care sunt obiceiurile lor de reproducere sau ce animale vânează cel mai des.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Metro
Etichete: legenda, animal, salbaticie, mit, specie, corsica,
Dată publicare:
20-06-2019 13:32