Cheia succesului în lupta cu COVID-19. Cum putem scăpa de pandemie fără necesitatea unui vaccin

Dată publicare: 26-07-2020 13:45
Dată actualizare: 26-07-2020 14:01


coronavirus

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, cercetătorii au căutat fel și fel de soluții pentru a combate răspândirea virusului, care s-a propagat foarte agresiv.

Un studiu recent, realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Medical Center Utrecht, a concluzionat că dacă oamenii se spală regulat pe mâini, poartă măşti şi păstrează distanţa socială ar putea opri evoluţia pandemiei fără un vaccin sau tratamente suplimentare, potrivit BBC.

„O epidemie extinsă poate fi prevenită dacă eficacitatea acestor măsuri depăşeşte 50%”, au concluzionat autorii studiului, ale cărui date sunt bazate pe interacţiunea oamenilor din Olanda, dar modelul este potrivit şi pentru alte ţări occidentale.

Autorii susţin că guvernele ar trebui să educe publicul cu privire la modul în care virusul se răspândeşte şi să atragă atenţia cu privire la rolul esențial pe care îl au distanţarea socială, spălarea mâinilor şi utilizarea măştilor.

„SARS-CoV-2 nu va provoca un focar mare într-o ţară în care 90% din populaţie adoptă spălarea mâinilor şi distanţarea socială cu o eficacitate de 25%”, conchid autorii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B.


VIDEO PROTVPLUS.RO