Cercetatorii sustin ca au gasit forme de viata extraterestre. "Sigur nu au origini pamantene"

Ultima actualizare: 22-09-2013 07:03
stiinta

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie, sustine ca ar fi gasit dovada existentei vietii extraterestre, relateaza The Independent.

Oamenii de stiinta au dat acest verdict dupa ce au gasit niste organisme biologice care ar apartine altei planete. Ei au trimis un balon in stratosfera, la 27 km de Pamant.

Profesorul Milton Wainwright a declarat pentru The Independent ca este convins in proportie de 95% ca organismele gasite nu au origini pamantene.

Din toate informatiile pe care le are stiinta, stim cu siguranta ca provin din spatiu. Nu exista, deocamdata, niciun mecanism al stiintei care sa explice cum ar fi putut ajunge niste forme de viata de pe Pamant atat de departe” a explicat profesorul.

Echipa de cercetatori crede ca organismele gasite provin din comete: “Particulele sunt foarte curate. Nu au deloc urme de praf cosmic, lucru care ne face sa credem ca provin dintr-un mediu acvatic. Si cea mai evidenta sursa de apa din spatiu o reprezinta cometele” a explicat un alt profesor participant la cercetare.

Organismele gasite sunt, cel mai probabil, lipsite de viata, dar purtatoare de ADN. Acest lucru reprezinta partea cea mai interesanta a descoperirii, deoarece, explica oamenii de stiinta, acesta ar fi un indiciu ca si viata de pe pamant ar avea origini extraterestre.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO