Cercetătorii, optimiști în privința unui vaccin care tratează bolile terminale, datorită noii tehnologii ARNm
Oamenii de știință experimentează tehnologia vaccinului anti-COVID-19 ca o modalitate de a trata bolile terminale precum cancerul și HIV.
Acest lucru se datorează faptului că pandemia de coronavirus i-a împins pe oamenii de știință să creeze un prim vaccin de acest fel folosind ARNm sau o mică bucată din proteina spike a unei particule de coronavirus, pentru a crea un răspuns al sistemului imunitar care protejează împotriva infecției, transmite Business Insider.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Este o abordare pe care cercetătorii au studiat-o în ultimii 25 de ani.
În urma rezultatelor eficiente ale studiilor clinice și a milioane de vaccinări de succes cu vaccinuri anti-COVID-19 pe bază de ARNm, cercetătorii studiază acum modul în care descoperirea ar putea face loc pentru alte tratamente.
Oamenii de știință de la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center se pregătesc să studieze ARNm ca tratament pentru cancer.
Ei cred că ARNm ar putea fi utilizat pentru a preveni reapariția cancerului, potrivit dr. Van Morris, oncolog care conduce studiul clinic, într-un articol recent de pe site-ul MD Anderson.
În cadrul studiului, care se află în prezent la a doua fază, medicii testează pacienții cu cancer cărora li s-au eliminat tumorile și au trecut prin chimioterapie. Odată ce testele relevă celule canceroase care încă circulă prin corpul lor, cercetătorii creează cocktail-uri ARNm individualizate.
„Sperăm că, prin vaccinul personalizat, pregătim sistemul imunitar pentru a merge după celulele tumorale reziduale, a le elimina și a vindeca pacientul", a mai spus Morris.
Oamenii de știință de la Universitatea Scripps din California iau în calcul, de asemenea, la HIV, o infecție cu transmitere sexuală care afectează 1,2 milioane de oameni din întreaga lume, ca un candidat pentru un vaccin ARNm.
Oamenii de știință de la Universitatea Oxford care au colaborat cu AstraZeneca pentru a-și dezvolta vaccinul anti-COVID-19 lucrează acum la un vaccin pentru tratarea gonoreei, boală cu transmitere sexuală.