Cel mai infricosator pod din lume se va afla in China. Vizitatorii vor avea senzatia ca plutesc intr-o lume fantastica. FOTO

14-12-2016 15:48

pod in China

Cel mai lung, cel mai inalt si cel mai infricosator pod din lume va fi construit in China, reusind sa doboare toate recordurile.

Arhitectul francez Martin Duplantier a pus la punct un proiect de constructii care simuleaza iluziile optice pentru viitorii turisti care vor veni in regiunea Zhangjiajie din provincia Hunan din China.

Structurile acestora pur si simplu sunt aproape de nevazut, facandu-i pe turisti sa creada ca plutesc in aer.

Recent, compania de arhitectura Martin Duplantier Architectes a castigat competitia de design pentru aceasta regiune, care este inclusa in patrimoniul UNESCO. Astfel, vor fi construite 3 pavilioane si cateva poduri, iar printre materialele folosite se vor afla otelul cu reflexie si piatra neagra, care vor ajuta la crearea iluziilor optice.

Iar daca imaginile fantastice ale naturii vi se par cunoscute, atunci sa stiti ca le-ati mai vazut in filmul Avatar, in lumea "imaginara" Pandora.

"In contrast cu peisajul complex, podurile sunt niste forme pur geometrice, care par sa fi fost plasate cu atentie pe relieful stancos al locului", se arata intr-un comunicat de presa.

Inca nu a fost anuntat un calendar de realizare a constructiilor, insa costurile se vor situa in jurul sumei de 5,3 milioane de dolari.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO