Predicțiile astrofizicianului Kip Thorne: ”Nu o folosiți. Riscați să distrugeți civilizația”


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2019 19:55
Data publicarii: Vineri 22 Martie 2019 19:21
Categorie: Stiri Stiinta

În 30 de ani vom afla cum a început Universul, iar în câteva sute vom atinge viteze apropiate de cea a luminii.

Predicțiile îi aparțin astro-fizicianului Kip Thorne, laureat al premiului Nobel, și bun prieten cu Stephen Hawking.

Omul de știință, cunoscut și pentru că a produs filmul ''Interstellar'', este în România și a venit cu un sfat pentru generațiile viitoare în cadrul unui interviu pentru Știrile PRO TV. ''Când veți inventa mașina timpului, nu o folosiți, riscați să distrugeți civilizația''.

Astrofizicianul american în vârstă de 78 de ani, laureat al premiului Nobel pentru Fizică, a spus vineri la Academia Română că Albert Einstein avea dreptate atunci când vorbea teoretic despre radiațiile găurilor negre.

„A spus în lucrările sale că acestea unde sunt atât de slabe că oamenii, probabil, nu vor fi în stare niciodată să le vadă. Asta a fost în 1916”, spune astrofizicianul.

Dar, după 100 de ani, Kip Thorne le-a detectat într-un observator din Lousiana, Statele Unite. Undele gravitaționale formate după ciocnirea a două găuri negre au ondulații în spațiu, timp și deschid poart unor noi descoperiri uimitoare.

„În 30 de ani vom începe să explorăm observațional începuturile universului. Vor trece multe secole până când vom putea călători cu viteze apropiate de cele ale luminii”, a spus Kip Thorne.

Atenție, aceste descoperiri ar putea fi un fel de Frankenstein al omenirii ne avertizează astrofizicianul, care ne recomandă să nu folosim mașină timpului când vom găși tehnologia necesară.

„Când începi cu o singură particulă, vei ajunge să ai 2 particule identice în același loc și timp. Apoi 4, apoi 8, apoi se va produce o explozie”, a mai precizat astrofizicianul. 

Kip Thorne a fost prieten cu Stephen Hawking. Spune că această era sufletul petrecerilor și chiar îi plăcea să danseze deși era imobilizat. Ambii s-au declarat atei.

„Am pierdut interesul în religie devreme când aveam 20 de ani. Am aflat că știință este extrem de puternică în a explicauniversul. Și nu am văzut asta în religie”, mai spune Kip Thorn.

Pe lângă activitatea să științifică, astrofizicianul Kip Thorne a produs filmul ''Interstellar'', cu Matthew McConaughey în rol principal. Pelicula descrie prima călătorie a omului prin găurile negre.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Descoperire importantă făcută în Oceanul Indian, la 100 de metri adâncime
”Miracolul” dintr-o biserică incendiată. Singurele lucruri care au scăpat de flăcări. FOTO
Reacția Ministerului Sănătății privind posibili fizicieni falși în spitale
VIDEO PROTVPLUS.RO