VIDEO si FOTO. Un avion american secret, surprins in “actiune” de un amator


Ultimul update: Vineri 29 Aprilie 2011 00:03
Data publicarii: Marti 29 Martie 2011 22:11
Categorie: Stiri externe
X-37B

Un astronom amator canadian a reusit sa surprinda imagini cu avionul spatial al Fortelor Aeriene Americane, X-37B, o nava-robot care a fost lansata pe orbita la 5 martie.

NASA va trimite pe orbita primul robot umanoid

Uite cum arata o stea care se deplaseaza cu 87.000 de kilometri/ora

Misiunea avionului american X-37B, numit oficial Oribital Test Vehicle (OTV-2) este invaluita in mister. Se presupune insa ca aeronava construita de Boeing este implicate in misiuni de recunoastere – probabil sa testeze niste senzori puternici pentru o noua generatie de sateliti-spioni.

Avionul arata ca o versiune mai mica a unei navete NASA, desi ca dimensiuni este pe sfertul unei astfel de aeronave, si a fost lansat exact ca o racheta spatiala.

Sursa foto: www.space.com

In timp ce misiunea lui ramane un mister, OTV-2 a atras privirile astronomilor amatori, adevarati “vanatori” de sateliti, sperand ca intr-o zi sa surprinda imagini cu aeronava, asa cum s-a intamplat si cu predecesoarea ei, in 2010, OTV-1, in timpul primei luni de zbor.

Astronomul amator Canadian, Kevin Fetterof Brockville, a reusit sa surprinda cele mai noi imagini in care misteriosul avion se vede ca o pata luminoasa foarte puternica pe cerul noptii.

 

Din inregistrari anterioare, s-a putut calcula ca avionul zboara intr-o orbita eliptica masurand 345 de kilometri in cel mai inalt punct si 327 de kilometri in cel mai jos punct si poate inconjura Pamantul in 91.1 minute.

Sursa: Fox News

VIDEO PROTVPLUS.RO