Adevarul despre mumia perfect conservata si tatuata, gasita in urma cu 21 de ani in Siberia. Cauza decesului, dezvaluita

Ultima actualizare: 20-10-2014 07:02
mumie, Siberia, tatuaj

Mumia descoperita in 1993 in siberia si care a ajuns sa fie cunoscuta drept "Printesa Ghetii" avea langa ea marijuana. Tocmai de aceea noi studii facute de oamenii de stiinta rusi au scos la iveala faptul ca aceasta folosea drogul ca medicament.

Mumia, veche de 2.500 de ani, a fost gasita pe un platou de gheata din Muntii Altai, in estul Rusiei. Era foarte bine conservata, tauajele de pe brate fiind inca vizibile.

Chiar daca in ultimii 21 de ani cercetatorii au stans suficiente informatii despre viata ei si a oamenilor care o inconjurau, nimeni nu descoprise pana acum cauza decesului. Femeia ar fi murit in secolul al V-lea I.C., jurul varstei de 20 de ani, scrie huffingtonpost.com.

Oamenii de stiinta rusi au cercetat mumia la RMN, determinand ca, cel mai probabil, femeia a decedat in urma unui cancer mamar.

"Prezinta o tumoare primara la sanul drept si ganglioni limfatici la axila dreapta, cu metastaze. Sunt sigur de diagnostic - avea cancer", a spus pentru Siberian Times, Andrey Letyagin, unul dintre cercetatori.

In plus, "Printesa Ghetii" suferea de o infectie a sistemului nervos si prezenta rani, probabil de la o cazatura de pe cal.

Pentru a scapa de dureri, femeia a recurs la consumul de cannabis, substanta gasita langa mumie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO