Descoperire rara in craniul unei mumii vechi de peste 2.000 de ani, din Egipt. Oamenii de stiinta nu stiu cum a fost posibil

Ultima actualizare: 04-10-2014 06:59
mumie

Oamenii de stiinta au facut o descoperire incredibila la o mumie din Egipt, veche de peste 2.000 de ani. Este pentru prima data cand specialistii pot sa observe forma vaselor de sange de pe creierul ei.

Mumia a fost gasita in 2010 alaturi de alte 50 de astfel de exemplare in Egipt. Cand i-au analizat craniul au dat peste forma vaselor care s-a imprimat pe suprafata craniului.

In timpul procedurii de mumificare, creierul este scos prin nas, iar craniul ramane complet gol. Potrivit Live Science, faptul ca forma vaselor de sange s-a imprimat este un lucru extrem de rar.

Citeste si: O mumie dintr-o catacomba siciliana ar “clipi” la peste o suta de ani dupa moarte. Care este explicatia oamenilor de stiinta

Oamenii de stiinta nu au o explicatie pentru descoperirea facuta, mai ales ca la celelalte mumii nu s-a gasit nimic. Acestia cred ca este vorba despre conditiile in care aceasta mumie a stat.

"Cred ca in acest caz rar este vorba despre conditiile in care s-a pastrat. Detaliile anatomice pe care le-am gasit sunt extraordinare", a spus unul dintre cercetatori.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO