Metoda revoluționară care poate împiedica topirea ghețarilor. Deja se aplică în Alaska

Ultima actualizare: 27-09-2019 14:36
ghetari
iStock

Cercetătorii au găsit o soluție pentru a preveni topirea ghețarilor, împrăștiind milioane de „mărgele” de sticlă pe suprafața lor.

Aceste „mărgele” de sticlă ar ajuta la întârzierea topirii ghețarilor. Ele reflectă lumina de la soare și astfel încetinesc procesul cauzat de încălzirea globală, au explicat specialiștii, conform Mother Jones.

O companie de cercetare, denumită Ice911, a început deja să arunce milioanele de „mărgele” pe suprafața ghețarilor. Ele sunt compuse din dioxid de siliciu, care are proprietăți refractare.

Inițial, cercetătorii au început să testeze inovația în Alaska, iar rezultatele sunt vizibile. Tot cercetătorii au mai adăugat că materialul din care sunt făcute aceste „mărgele” nu este dăunător mediului.

Potrivit unui raport publicat de Uniunea Geofizică Americană, s-a observat o scădere a temperaturii aerului cu 1.5 grade și a mării cu aproape 3 grade. De asemenea, stratul gheții a crescut cu aproape 50 de centimentri.

Deși această soluție pare una ieftină, cercetătorii au estimate costurile la aproape 5 miliarde de dolari. De asemenea, locuitorii din Alaska nu sunt convinși că va avea rezultate pe termen lung.

Această inițiativă a venit ca soluție după ce în această vară, aproape 90% din ghețarii Groenlandei s-au topit.

Topirea ghețarilor din Groenlanda este unul dintre cele mai vizibile semne care atrag atenția asupra fenomenului încălzirii globale, cauzate de poluare, fapt ce a dus la creșterea nivelului mării.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO