A fost descoperită una dintre cele mai mari așezări din Epoca de Piatră. Are 9.000 de ani
O așezare din perioada neolitică a fost descoperit de arheologi în apropiere de Israel. Aceasta are o vechime de 9.000 de ani și este cea mai mare descoperită până acum în această țară.
Așezarea preistorică a fost descoperită de Autoritatea Israeliană pentru Antichități. În situl arheologic din apropiere de Motza au fost descoperite mii de vârfuri de săgeți, bijuterii și figurine preistorice, scrie Fox News.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Experții spun că aceasta este cea mai mare astfel de așezare din perioada neolitică, care a fost descoperită în Israel.
„Aici au trăit în jur de 2-3000 de rezidenți, ceea ce indică faptul că așezarea avea dimensiunea unui oraș”, au explicat coordonatorii echipei de escavări, Dr. Hamoudi Khalaily și Dr. Jacob Vardi.
Arheologii au descoperit clădiri de mari dimensiuni, unele dintre ele fiind locuri pentru adunări publice sau pentru ceremonii religioase. Printre case au fost descoperite și morminte, în care au fost depuse obiecte prețioase sau obiecte folosite în viața de zi cu zi, despre care oamenii credeau că îi pot ajuta pe cei decedați în următoarea lume, au mai spus cercetătorii.
Totodată, au mai fost identifiate obiecte făcute dintr-o piatră necunoscută sau din sticlă vulcanică, dar și mici brățări făcute manual, care erau purtate de copii.
„Aceste daruri demonstrează că încă din acea perioadă, locuitorii acestui sit aveau relații de schimb cu locuri îndepărtate”, au mai explicat ei.
În ceea ce privește armele, miile de vârfuri de săgeți ar fi fost folosite pentru vânătoare și, posibil, război. Mai mult, arheologii au scos la suprafață și topoare, săbii și cuțite.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!