Programul României în Liga Naţiunilor 2022. Tricolorii sunt în grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru

România - Liechtenstein
Agerpres

UEFA a stabilit programul meciurilor din Grupa 3 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, din care face parte şi România, informează frf.ro.

Având în vedere organizarea CM 2022 la finalul anului viitor, ediţia Ligii Naţiunilor se va comprima astfel încât partidele vor avea loc în doar două luni, iunie şi septembrie 2022! Practic, 4 din cele 6 meciuri ale grupei vor avea loc în iunie!

Conform programului, România va începe competiţia în deplasare, cu Muntenegru, şi va încheia faza grupelor acasă, cu Bosnia.

Iată programul complet, cu orele României:

4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia-Herţegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)

7 iunie 2022 – Bosnia-Herţegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia-Herţegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),

14 iunie 2022 – Bosnia-Herţegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)

23 septembrie 2022 – Bosnia-Herţegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)

26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina (21:45)

Radiografia adversarilor tricolorilor

 

 

Bosnia-Herţegovina – trupa căpitanului Dzeko

Formă

Bosniacii au terminat în grupa spre Mondial doar pe 4 şi doar deasupra Kazahstanului, sub Franţa, Ucraina şi Finlanda, deşi o vreme cel puţin locul de baraj a părut la îndemână, mai ales după remiza din deplasare cu francezii! Eşecurile de pe teren propriu cu Finlanda şi Ucraina au anulat însă orice vis după ce, în prealabil, un 2-2 acasă cu Kazahstan pusese sub semnul întrebării deja şansele la un parcurs mai lung spre Mondialul din Qatar.

O echipă tip (3-5-2)

Sehic (Konyaspor) – Civic (Ferencvaros), Ahmedhodzic (Malmo), Hadzikadunic (Rostov) – Stevanovic (Servette), Krunic (Milan), Pjanic (Beşiktaş), Hadziahmetovic (Konyaspor), Kolasinac (Arsenal) – Prevljak (RB Salzburg), Dzeko (AS Roma)

Selecţioner

Bulgarul Ivaylo Petev (46 ani), numit în luna ianuarie a acestui an, a fost şi selecţionerul ţării sale natale în perioada 2014-2016. În cariera lui la nivel de club se regăsesc Ludogoreţ, Levski, Dinamo Zagreb, Omonia Nicosia. Cu el pe bancă, Bosnia-Herţegovina a jucat cel mai adesea în ultima campanie într-un sistem 3-5-2.

Finlanda – o epocă de aur pentru fotbal

Formă

Finlanda a ratat la limită continuarea drumului spre CM 2022, terminând la un punct de locul de baraj ocupat de Ucraina în grupa câştigată de Franţa. Ar fi fost o continuare incredibilă pentru naţionala prezentă şi la EURO 2020. Înfrângerea de pe teren propriu, 1-2 cu Ucraina, a contat major pentru deznodământul preliminariilor, dar altiminteri Finlanda a remizat la Kiev, a bătut în Bosnia-Herţegovina şi a luat 6 puncte cu Kazahstan.

O echipă tip (5-3-2)

Hradecky (Leverkusen) – Alho (MTK Budapesta), Vaisanen (Elfsborg), O’Shaughnessy (HJK Helsinki), Uronen (Monza), Raitala (Minnesota) – Kamara (Rangers), Lod (Minnesota), Schuller (Djurgardens) – Pukki (Norwich), Pohjanpalo (Rizespor)

Selecţioner

Fostul internaţional Markku Kanerva, selecţioner din decembrie 2016, a contribuit decisiv la perioada recentă de performanţe istorice pentru Finlanda. Anterior a fost secund la naţională, iar la începuturile carierei, selecţioner U21 al ţării natale. Sistemul consacrat de Kanerva este 5-3-2 pentru prima reprezentativă.

Muntenegru – 4 dueluri din 2017 până azi!

Formă

O altă formaţie cu care ne-am tot întâlnit recent, atât în preliminariile CM 2018, cât şi în Liga Naţiunilor. Muntenegru a încheiat ultima campanie peste Letonia şi Gibraltar, sub Olanda, Turcia şi Norvegia, cumva previzibil. Cele mai bune rezultate au fost două remize, un 2-2 acasă cu batavii şi un 2-2 la Istanbul. La polul opus ar fi 0-0 pe teren propriu cu Letonia.

O echipă tip (4-4-2)

Mijatovici (MTK Budapesta) – Vesovici (Qarabag), Savici (Atletico Madrid), Vujacic (Partizan), Radunovic (FCSB), – Marusici (Lazio), Kosovici (Kairat), Skecic (Partizan), Hasakbanovic (Rubin Kazan) – Djurdjevici (Gijon), Beqiraj (Astana)

Selecţioner

Muntenegreanul Miodrag Radulovici, 54 ani, este selecţioner din decembrie 2020, după ce în trecut a mai pregătit naţionalele din Liban şi Myanmar! La nivel de club a mai avut mandate la Atyrau (Kazahstan), Kazma (Kuweit) sau Zob Ahan (Iran), dar şi în ţara de origine. Cel mai adesea a folosit, în ultima campanie, sistemul 4-4-2.

Competiția care ne poate duce la Euro 2024

Tragerea la sorți a noii ediții de Liga Națiunilor a avut loc joi, la Montreux (Elveția). Competiția îi poate duce tricolorii spre EURO 2024!

Următoarea ediție a Campionatului European, care va fi găzduită în 2024 de Germania, va însemna 23 de echipe plus țara gazdă. Din preliminariile clasice pentru EURO se vor califica 20 de echipe (câștigătoarele și locurile 2 din cele 10 grupe).

Pentru celelalte 3 echipe vor lupta naționalele necalificate prin preliminariile clasice dar care au performat în Liga Națiunilor 2022/23!

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
A murit Horaţiu Giurgiu. Legenda baschetului românesc a murit la 85 de ani
A murit Horaţiu Giurgiu. Legenda baschetului românesc a murit la 85 de ani

Clubul Sportiv Dinamo a anunţat, joi, decesul profesorului Horaţiu Giurgiu (85 de ani), o legendă a baschetului românesc şi a CS Dinamo.

 

România – Columbia 2-3. Columbienii reușesc prima victorie în fața României din istoria reprezentativei lor
România – Columbia 2-3. Columbienii reușesc prima victorie în fața României din istoria reprezentativei lor

Tricolorii pierd în fața columbienilor cu scorul de 3-2 după o partidă dominată clar de reprezentativa Columbiei.

Victorie uriașă pentru Sorana Cîrstea la Miami Open. Românca s-a calificat în
Victorie uriașă pentru Sorana Cîrstea la Miami Open. Românca s-a calificat în "optimi", după o revenire de senzație

Sorana Cîrstea, 33 de ani, locul 24 WTA, a învins-o, duminică, în două seturi, 7-5, 6-2, pe rusoaica Daria Kasatkina, în turul al treilea de la Miami Open.

 

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare
Cine sunt candidații desemnați, până acum, la primăriile de sectoare din București. AUR nu a anunțat pe nimeni la 3 sectoare

Partidele politice au închis negocierile pentru desemnarea candidaților la primăriile de sector din București. La fiecare dintre cele șase primării s-au înscris cel puțin câte trei candidați.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.