Simona Halep s-a întors în România și a prezentat trofeul de la Wimbledon. VIDEO

15-07-2019 14:52


Simona Halep, triumfătoare la Wimbledon, a sosit în România cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, la ora 17:15.

Simona Halep s-a întors acasă cu trofeul câştigat la Wimbledon, după o finală fabuloasă împotriva legendarei jucătoare americane Serena Williams.

Şi pentru că e prima campioană din România care se impune pe iarba londoneză, Simona Halep a avut parte de o primire pe măsură pe Aeroportul Henri Coandă.

Îmbrăcată în alb, ca la Londra, Simona Halep a afişat în permanenţă zâmbetul ei care a fermecat întreaga planetă. Sportiva din Constanța a recunoscut că nu va uita faptul că a reuşit să învingă o legendă a tenisului mondial.

Simona Halep şi-a asigurat nu doar intrarea în cel mai exclusivist club de tenis din lume, ci şi statutul de cea mai bună jucătoare a tuturor timpurilor din România.

La doar câteva momente după ce a ajuns în ţară, Simona Halep, a aflat că preşedintele României o va decora după câştigarea celui de-al doilea trofeu de Grand Slam, al 19-lea titlu WTA de până acum. Simona Halep va primi Steaua României în grad de cavaler.

Înainte de a-şi lua rămas bun de la jurnalişti, Simona Halep a anunţat că îşi doreşte o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Desfășurarea evenimentelor live-update:

 

UPDATE 17:50 Simona a ținut o conferință de presă în care a vorbit despre colaborarea cu Darren Cahill, decorația pe care o va primi de la președinte și mesajul Serenei Williams.

Detalii, AICI.

UPDATE 17:23 Simona a coborât din avion cu trofeul de la Wimbledon și a primit buchete de flori de la Ion Țiriac.

UPDATE 17:15 Avionul în care se află Simona Halep a aterizat pe Otopeni.

Simona va fi întâmpinată de Ion Țiriac și Ilie Năstase, fiind primită cu covorul roșu.

 

Klaus Iohannis i-a trimis un buchet de flori Simonei Halep, care îi va fi înmânat la aeroport de către un reprezentant al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, Simona va prezenta publicului din România trofeul cucerit sâmbătă la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei pe Arena Națională, miercuri, 17 iulie, începând cu ora 19. Accesul publicului va fi gratuit.

Evenimentul a fost transmis LIVE pe www.stirileprotv.ro, pe FacebookTwitter și YouTube.

Simona, regina de la Wimbledon

 

Victoria Simonei a făcut înconjurul lumii după finala de legendă din Marea Britanie. Sportiva a reuşit să câştige al doilea ”grand slam” din carieră, după ce anul trecut a câştigat turneul de tenis de la Roland Garros.

''E ceva foarte special şi nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele încă de când aveam zece ani. Această zi a venit'', a declarat Halep după ce a cucerit titlul la All England Club.

Am fost nervoasă, iar stomacul meu nu se simţea foarte bine, dar ştiam că nu e timp de emoţii şi am ieşit pe teren pentru a da totul'', a mai spus Halep după victoria cu Williams.

Americanca, fost lider mondial şi septuplă campioană la Wimbledon, a recunoscut că victoria Simonei a fost una meritată: ''A jucat incredibil''. Williams câştigase nouă din precedentele zece partide directe şi era la a doua finală consecutivă la Wimbledon.

''Am fost un pic ca o căprioară prinsă de farurile unei maşini. Când o jucătoare joacă astfel, nu ai de făcut decât să îţi scoţi pălăria'', a conchis Williams.

Pe lângă faimă şi bani, Simona a primit şi statutul onorific de a fi membru pe viaţă în cel mai exclusivist club de tenis din lume, All England Club.

VIDEO PROTVPLUS.RO