Ion Țiriac, despre descalificarea lui Djokovici: Arbitra trebuia să se uite la meci

10-09-2020 14:18


Ion Tiriac

Ion Țiriac intervine în scandalul momentului din tenis și spune că Novak Djokovic nu trebuia eliminat de la US Open, mai ales în condițiile în care turneul din acest an nu are niciun „superstar” în afară de Serena Williams.

Fostul jucător susține că o parte de vină îi aparține și arbitrei, care „trebuia să se uite la meci”. Țiriac a amintit de finala turneului de juniori de la US Open din 1983, când suedezul Stefan Edberg nu a fost descalificat după ce l-a lovit cu mingea pe arbitrul de linie Richard Wertheim. Acesta a căzut din scaun și s-a lovit la cap, murind după cinci zile petrecute în spital.

„Nu e pentru prima oară când un arbitru e lovit de o minge. Cu foarte mulți ani în urmă, un suedez, încă junior, servește, lovește arbitrul de linie cu mingea, omul cade, se lovește cu capul de pământ și moare. Djokovic a mai făcut o agresiune a mingii înainte de a lovi arbitra, putea fi pedepsit cu «warning». El, aruncând mingea, lovește o arbitră care nu știu dacă se uita la meci”, a declarat Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.

„Foarte dificil de spus dacă s-ar fi procedat la fel cu Serena, Nadal sau Federer. Dar e dificil de crezut că s-ar fi procedat la fel cu numărul unu mondial, cu 20.000 de oameni acolo. Nu a fost o agresiune gravă. Arbitra trebuia să se uite la meci, mingea aia a venit cu 40-50 km/h. Dacă nu te uiți, stai acasă, nu fi arbitru!”, a mai declarat Țiriac.

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, a fost descalificat, duminică, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge, în optimile de finală ale US Open.

La scorul de 5-6, după un break al adversarului, în primul set al meciului cu spaniolul Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP, Djokovici a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenţia de a viza pe cineva.

Mingea a lovit în figură o femeie arbitru de linie, care s-a prăbuşit la pământ. Sârbul şi-a cerut scuze, dar a fost descalificat.

Sursa: Gazeta Sporturilor

VIDEO PROTVPLUS.RO