Ce a păţit femeia arbitru care a fost lovită de Djokovici la US Open. Reacția sportivului

Ultima actualizare: 10-09-2020 07:38

Tenismenul sârb Novak Djokovici, care a fost descalificat de la US Open, după ce a lovit neintenționat o arbitră de linie, le-a cerut fanilor săi să aibă înțelegere față de aceasta, după ce femeia a primit amenințări cu moartea.

Într-o postare pe Twitter, Djokovici le-a mulţumit fanilor pentru mesajele pozitive, subliniind în acelaşi timp că arbitra din cauza căreia a fost eliminat din turneu şi luată la ţintă pe reţelele de socializare, ''nu a făcut nimic rău'', informează Agerpres.

Arbitra a fost asupru criticată că a exagerat accidentarea sa căzând la pământ, iar fanii lui Djokovici ar fi amenințat-o chiar, pe rețelele sociale.

Presa sârbă a făcut publice conturile sociale ale acesteia, dezvăluind că Laura Clark ar fi pierdut un fiu, în 2008, după ce tânărul de 25 de ani a suferit un accident de bicicletă.

"Nu te îngrijora, i te vei alătura foarte curând. Dumnezeu vede totul”, i-ar fi scris un fan al lui Djokovici femeii.

Jucătorul sârb i-a luat însă apărarea arbitrei, spunând că aceasta nu a greșit cu nimic.

''Vă rog să vă amintiţi că arbitrul de linie pe care l-am lovit cu mingea noaptea trecută are, de asemenea, nevoie de susţinere. Nu a făcut nimic rău. Vă cer să o susţineţi şi să îi fiţi alături în aceste momente. Din astfel de momente ieşim mai puternici, ne ridicăm deasupra lor'', a transmis Djokovici (33 ani).

Novak Djokovici a fost descalificat în optimile de finală după ce mingea lovită de sârb, nemulţumit de faptul că şi-a pierdut serviciul în faţa spaniolului Pablo Carreno Busta, care conducea cu 6-5 în primul set, a nimerit-o în gât pe o arbitră de linie, iar aceasta a căzut la pământ cu probleme de respiraţie. Djokovic a fugit imediat spre victima sa şi i-a oferit ajutorul, cerându-şi scuze.

Arbitrul turneului, Soeren Friemel, a apărut pe terenul Arthur Ashe şi a discutat cu arbitrul de scaun Aurelie Tourte şi cu supervizorul Andreas Egli, înainte de a avea o discuţie cu tenismanul sârb. Djokovic şi-a susţinut cazul timp de 12 minute, dar totuşi a fost descalificat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO