Franta-Islanda 5-2. Francezii au stabilit un record la UEFA EURO in prima repriza. Programul meciurilor din semifinale. VIDEO

Franta - Islanda

Franta a eliminat Islanda in sferturile de finala UEFA EURO 2016, dupa un categoric 5-2, si a devenit cea de-a patra echipa calificata in semifinale. In prima repriza, au marcat 4 goluri, fiind prima echipa care reuseste acest lucru in istoria UEFA EURO.

Islandezii au inceput bine meciul si au trimis primul sut pe poarta al partidei, in minutul 3, insa apoi a urmat dezastrul. Giroud a deschis scorul dupa o pasa de 60 de metri a lui Matuidi, iar apoi Pogba a majorat diferenta din corner. Chiar inainte de pauza, Payet si Griezmann au facut 4-0.

In repriza a doua, islandezii au fost mult mai motivati si au redus repede diferenta, in minutul 56. Giroud a marcat insa 2 minute mai tarziu, iar entuziasmul lor a mai scazut. In final, Bjarnason a mai marcat o data, dar prea putin pentru a repara ce au stricat in prima repriza. 

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO AL MECIULUI FRANTA - ISLANDA

UEFA EURO 2016, semifinalele:

Citește și
ITALIA - SPANIA 2-0; ANGLIA - ISLANDA 1-2. REZUMATE VIDEO
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Portugalia - Tara Galilor, miercuri, ora 22:00, in direct la ProTV
Germania - Franta, joi, ora 22:00, in direct la ProTV.

Franta - Islanda, livetext:

MINUTUL 90+3: FINAL.

MINUTUL 86: Mangala respinge in ultima clipa o centrare periculoasa.

MINUTUL 80: GOL ISLANDA. Insistenta islandezilor este rasplatita. Bjarnason reduce din diferenta. Practic, in acest moment au castigat repriza secunda cu 2-1. VEZI AICI VIDEO GOLUL ISLANDEI.

MINUTUL 75: Cartonas galben pentru Umtiti.

MINUTUL 69: Islandezii sunt condusi cu 5-1, dar nu se lasa. Vor sa mai inscrie goluri si sa ii rasplateasca pe fanii care si la acest scor canta in tribune.

MINUTUL 63: Corner pentru islandezi, Ingason reia din 5 metri sub transversala, dar Lloris respinge uluitor. VEZI AICI VIDEO PARADA LUI LLORIS.

MINUTUL 60: Schimbare la francezi: iese Giroud si intra Gignac.

MINUTUL 58: GOL FRANTA. Giroud sare iar mai bine decat portarul advers, asa cum a facut-o si in meciul cu Romania, si trimite in plasa portii balonul centrat de Payet. VEZI AICI VIDEO GOLUL LUI GIROUD.

MINUTUL 56: GOL ISLANDA. Sigthorsson reduce din diferenta dupa o centrare de pe partea dreapta. Islandezii iau mingea din plasa portii lui Lloris si se duc spre centrul terenului, hotarati sa incerce revenirea. VEZI AICI VIDEO CU GOLUL.

MINUTUL 50: Payet suteaza mult peste poarta, de la marginea careului.

MINUTUL 46: Doua schimbari la islandezi chiar dupa pauza. Intra Finnbogason si Ingi Ingason, ies Boedvarsson si Arnason.

MINUTUL 45: PAUZA, niciun minut de prelungire.

MINUTUL 44: GOL FRANTA. Griezmann scapa singur cu portarul si il lobeaza superb. Fanii si jucatorii islandezi si-au pus mainile in cap. Probabil ca acelasi lucru il fac si nemtii, cand isi vad viitorul adversar cum joaca astazi. VEZI AICI VIDEO GOLUL LUI GRIEZMANN.

MINUTUL 43: GOL FRANTA. O noua capodopera cu stangul a lui Payet. Griezmann i-a asezat mingea la marginea careului, iar Payet a sutat in diagonala, fara speranta pentru Halldorsson. VEZI AICI VIDEO GOLUL LUI PAYET.

MINUTUL 41: Sigursson trimite un sut-centrare din lovitura libera laterala, Lloris insa ramane pe pozitii si nu este pacalit. Portarul francez a retinut cu siguranta.

MINUTUL 35: Inceputul foarte slab si cele doua goluri primite i-au derutat pe islandezi. Acestia sunt lasati de francezi sa atace, insa nu reusesc sa combine in jumatatea adversa. Franta in schimb prefera doar sa mentina posesia.

MINUTUL 30: Jocul s-a mai linistit dupa golul lui Pogba. Francezii se conserva, stiu ca vor da peste nemti in semifinale, in timp ce islandezii incearca sa scoata cat mai mult din fazele fixe.

MINUTUL 24: Ocazie imensa Islanda. Schema clasica, capitanul Gunnarsson arunca lung de la margine, un jucator islandez deviaza in 6 metri, iar Boedvarsson reia mult peste poarta din pozitie excelenta. VEZI AICI VIDEO OCAZIA ISLANDEI.

MINUTUL 19: GOL FRANTA. Pogba inscrie din cornerul executat de Griezmann, dupa ce isi darama adversarul direct. Se anunta un meci fara probleme pentru francezi. VEZI AICI VIDEO GOLUL LUI POGBA.

MINUTUL 12: GOL FRANTA. Giroud deschide scorul dupa o pasa de 60 de metri a lui Matuidi. Este cel de-al doilea gol al atacantului francez, dupa cel reusit cu Romania. VEZI AICI VIDEO GOLUL LUI GIROUD.

MINUTUL 10: Bjarnason suteaza de la 20 de metri, din intoarcere, la 2 metri pe langa poarta lui Lloris.

MINUTUL 8: Franta joaca acest meci acasa, teoretic. Practic, in tribune se aud doar fantasticii fani islandezi in aceste momente.

MINUTUL 6: Payet combina superb cu Sissoko si suteaza pe jos de la 20 de metri, Halldorsson retine cu dificultate. VEZI AICI VIDEO OCAZIA LUI PAYET.

MINUTUL 3: Gylfi Sigurdsson primeste o pasa buna in careu, se intoarce si suteaza pe jos, in bratele lui Lloris.

Echipele de start:

 

UPDATE 20:15 Celebrul comentator islandez Gummi Ben este si in aceasta seara pregatit de un nou recital la microfon. Ii mai lipsesc doar motivele pentru a se dezlantui :)

Explozie controlata inaintea meciului

Alerta de securitate la Stade de France. Autoritatile au gasit o masina suspecta, parcata in apropierea stadionului, si au ales sa o deschida cu o explozie controlata. Din aceasta cauza, suporterii care mergeau catre stadion au fost opriti din drum.

Martorii confirma ca au auzit sunetul unei bubuituri puternice.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Promisiunea incredibila facuta de un inotator francez daca Islanda devine campioana europeana
Promisiunea incredibila facuta de un inotator francez daca Islanda devine campioana europeana

Un inotator francez promite ca va inota in jurul Islandei daca minunea de la Euro va deveni campioana. Duminica seara, de la 10:00, in direct la ProTV, Islanda joaca impotriva Frantei.

ITALIA - SPANIA 2-0; ANGLIA - ISLANDA 1-2. REZUMATE VIDEO
ITALIA - SPANIA 2-0; ANGLIA - ISLANDA 1-2. REZUMATE VIDEO

ITALIA - SPANIA 2-0; ANGLIA - ISLANDA 1-2. REZUMATE VIDEO

"Anglia, singura tara care a iesit din Europa de doua ori intr-o saptamana." Cele mai tari glume dupa calificarea Islandei

"Anglia, singura tara care a iesit din Europa de doua ori intr-o saptamana." Cele mai tari glume dupa calificarea Islandei

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.