După triumful de la US Open, de anul trecut, nimic n-a mai mers bine pentru Emma Răducanu, starul tenisului britanic cu tată român.

Mai nou, sportiva în vârstă de 19 ani a depus plângere împotriva unui individ care a hărțuit-o până la domiciliul său, de la Londra. "Nu mă mai simt în siguranță în propria casă", a spus Emma, în mărturia pentru instanță. Cel acuzat - un fost curier, dezvăluie presa din Anglia - a fost găsit vinovat, ieri, urmând să-și afle pedeapsa peste o lună. El spune acum că este "rușinat" pentru că supărat-o pe Emma.

Faptele au survenit în cursul ultimelor luni, ca urmare a expunerii mediatice care a erupt după ce Emma Răducanu a câștigat, anul trecut, US Open, spre surpriza generală.

După ce i-a aflat adresa, hărțuitorul - un fost curier, în vârstă de 35 de ani, în prezent șomer - a mers de trei ori la domiciliul sportivei, o casă situată la periferia Londrei.

La prima vizită, la sfârșitul lui noiembrie, individul a venit cu un buchet de flori și a fost întâmpinat de părinții Emmei, cărora le-a spus că face o livrare pentru jucătoare. A lăsat un bilețel în buchet, pe care a scris "Nu am nimic de spus, dar meriți iubire", pe care l-a semnat cu numele său, al soției și al câinelui lor.

Mesajul trimis către Emma Răducanu: "Am mers pe jos 37 de kilometri pentru tine"

Ulterior, pe 2 decembrie, a lăsat un desen cu traseul pe care l-a făcut de la locuința lui până la casa Emmei și cu mesajul "Am mers pe jos 37 de kilometri pentru tine".

La ultima vizită, pe 4 decembrie, bărbatul a decorat cu luminițe de Crăciun un copac din fața casei jucătoarei și a furat un pantof de sport, crezând că este al Emmei, când, de fapt, era al tatălui ei. Ulterior, hărțuitorul le-a spus polițiștilor că voia un suvenir care să-i amintească de jucătoare.

Sportiva, în vârstă de 19 ani, a depus mărturie prin telefon, în timp ce se pregătea pentru Australian Open, turneu care tocmai s-a încheiat si de unde a fost eliminată încă din turul doi.

După ce s-au întâmplat toate acestea, sunt speriată. Sunt îngrozită când ies afară, mai ales dacă sunt singură. Simt că mi-a fost luată libertatea. Mă uit în mod constant peste umăr. Mi-e teamă că s-ar putea repeta. Nu mă simt în siguranță în casa mea, deși acolo ar trebui să mă simt protejată. Sunt îngrijorată din cauza stresului provocat de hărțuitor. Vreau să mă mut într-o nouă casă, mai sigură”, a spus Emma Răducanu.