CFR Cluj - Celtic. Românii s-au calificat spectaculos în play-off-ul Ligii Campionilor

CFR Cluj - Celtic
Agerpres

CFR Cluj a reuşit o calificare spectaculoasă în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Celtic cu scorul de 4-3 (1-0), marţi seara, la Glasgow, în manşa a doua a turului al treilea preliminar.

După 1-1 la Cluj, campioana României a făcut un meci memorabil, smulgând o victorie nesperată într-un final dramatic şi şi-a asigurat astfel cel puţin prezenţa în grupele Europa League după un meci cu un ritm sufocant.

CFR a găsit puterea să revină de la 1-2 şi 2-3 pe Celtic Park şi a scris istorie în faţa unei echipe de tradiţie.

Ciprian Deac (27), Billel Omrani (74 - penalty, 80) şi George Ţucudean (90+7) au marcat pentru echipa ardeleană, în timp ce pentru campioana Scoţiei au înscris James Forrest (51), Odsonne Edouard (61) şi Ryan Christie (76).

În prima repriză, CFR a făcut un meci tactic aproape perfect, controlând jocul în faţa unei echipe care nu a dorit să rişte la adăpostul oferit de egalul din prima manşă.

Citește și
arbitru
El este cel mai bun arbitru din lume în 2024. Are doar 35 de ani și a arbitrat finala Euro 2024

Echipa antrenată de Dan Petrescu a avut prima ocazie a partidei, când Camora (5) a şutat cu dreptul, dar Bain a prins. O fază controversată s-a consumat în min. 8, când Deac a trimis mingea pe lângă poartă, fiind faultat de McGregor în careu, dar arbitrul nu a dictat penalty-ul cuvenit.

Celtic a fost mai incisivă după un început mai slab, dar Edouard (9) a fost blocat de Burcă în momentul şutului, şutul lui Christie (16) a fost deviat în corner, iar Johnston (26) a tras pe lângă ţintă.

CFR a deschis scorul în min. 27, prin Deac, care a reluat superb cu capul centrarea lui Omrani.

Clujenii au mai avut o oportunitate în min. 30, când Bain a fost nevoit să respingă cu piciorul lovitura liberă a lui Djokovic.

Celtic a presat mai mult pe finalul primei reprize, iar Edouard (34) a reluat peste poartă din 6 metri, după care şutul lui Forrest (38) s-a dus pe lângă poartă.

Începutul reprizei secunde a fost sinonim cu un forcing al scoţienilor, Susic (47) respingând din faţa porţii mingea trimisă de Ajer, după care Arlauskis (48) a deturnat mingea expediată cu capul de Simunovic.

Celtic a reuşit egalarea în min. 51, prin Forrest, rămas singur cu portarul, după o contră a lui Johnston.

CFR a avut o singură situaţie notabilă în această perioadă grea, Bain respingând şutul-centrare al lui Omrani (52)/

Campioana Scoţiei a fost periculoasă prin francezul Edouard (54), dar acesta a reluat alături din 6 metri. Vârful din Hexagon nu a mai greşit în min. 61, marcând simplu după ce Burcă şi Luis Aurelio s-au încurcat reciproc în careu.

Celtic se putea desprinde, dar Christie (63) a şutat pe lângă din marginea careului, iar Arlauskis (70) a respins salvator şutul lui Forrest.

Echipa din Gruia a reuşit egalarea, 2-2, în min. 74, prin Omrani, după un penalty făcut cadou de Brown, care a comis henţ în propriul careu.

Bucuria ardelenilor a fost stinsă repede de golul marcat simplu de Christie (76), din pasa lui Edouard.

Meciul s-a jucat pe contre pe finalul său, iar Omrani a reuşit o nouă egalare, 3-3, cu un şut din unghi (80), după o minge respinsă de Bain la şutul lui Păun.

Celtic s-a aruncat în atac, dar Griffiths (86) a trimis cu capul pe lângă poartă, McGregor nu a nimerit nici el ţinta (90+1), Arlauskis a respins şutul din unghi al lui Forrest (90+2), pentru ca Ţucudean a dat lovitura în ultimele secunde ale jocului, după o pasă a lui Păun, care s surprins apărarea scoţiană (90+7).

CFR va juca în play-off-ul Ligii Campionilor cu Slavia Praga, campioana Cehiei, primul meci fiind programat pe 20 august, acasă. Celtic o va întâlni în play-off-ul Europa League pe Sheriff Tiraspol sau AIK Solna.

Celtic Glasgow - CFR Cluj 3-4 (0-1)
Au marcat: James Forrest (51), Odsonne Edouard (61), Ryan Christie (76), respectiv Ciprian Deac (27), Billel Omrani (74 - penalty, 80), George Ţucudean (90+7).
Glasgow, Celtic Park
Liga Campionilor - turul al treilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 1-1

Au evoluat echipele:
Celtic: 29. Scott Bain - 33. Hatem Elhamed, 35. Kristoffer Ajer, 5. Jozo Simunovic, 42. Callum McGregor - 8. Scott Brown (căpitan; 10. Vakoun Issouf Bayo, 88), 21. Olivier Ntcham (9. Leigh Griffiths, 83), 49. James Forrest - 17. Ryan Christie, 22. Odsonne Edouard, 19. Michael Johnston (16. Lewis Morgan, 75). Antrenor: Neil Lennon.
Rezerve neutilizate: 1. Craig Gordon - 2. Christopher Jullien, 6. Nir Bitton, 23. Boli Bolingoli.
CFR Cluj: 87. Giedrius Arlauskis - 16. Mateo Susic, 55. Paulo Vinicius, 3. Andrei Burcă, 45. Mario Camora (căpitan) - 10. Ciprian Deac, 6. Luis Aurelio (7. Adrian Constantin Păun, 78), 37. Mihai Bordeianu, 8. Damjan Djokovic - 99. Mario Rondon (20. George Ţucudean, 46), 9. Billel Omrani (30. Andrei Mureşan, 84). Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 12. Cosmin Vâtcă - 5. Yacouba Sylla, 77. Ionuţ Peteleu, 92. Mike Cestor.

Arbitru: Andris Treimanis; arbitri asistenţi: Haralds Gudermanis, Aleksejs Spasjonnikovs; arbitru de rezervă: Aleksandrs Golubevs (toţi din Letonia).
Cartonaşe galbene: Rondon (40), Elhamed (41), Deac (63), Arlauskis (88).

Articol recomandat de sport.ro
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Gigi Becali a bătut palma cu Dan Șucu și a obținut un profit de 100 de milioane de euro: "S-a ținut de cuvânt"
Citește și...
El este cel mai bun arbitru din lume în 2024. Are doar 35 de ani și a arbitrat finala Euro 2024
El este cel mai bun arbitru din lume în 2024. Are doar 35 de ani și a arbitrat finala Euro 2024

IFFHS, Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului, a anunţat că Francois Letexier, în vârstă de 35 de ani, a fost ales cel mai bun arbitru din 2024.

Retrospectivă 2024: David Popovici şi
Retrospectivă 2024: David Popovici şi "Amor Fati" - sau când destinul tău este să fii campion olimpic

La 29 iulie, timp de un minut, 44 de secunde şi 72 de sutimi, milioane de români şi-au ţinut respiraţia. În acele momente, David Popovici câştiga aurul olimpic la 200 metri liber, după o cursă excepţională.

 

Andrea Petkovic despre reacţia lui Halep la cazurile Sinner şi Swiatek: „Nu ia decizii raţionale”
Andrea Petkovic despre reacţia lui Halep la cazurile Sinner şi Swiatek: „Nu ia decizii raţionale”

Fosta jucătoare germană Andrea Petkovic, în vârstă de 37 de ani, fost număr 9 WTA, este de părere că reacţia Simonei Halep după cazurile Iga Swiatek şi Jannik Sinner este exagerată.

Recomandări
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ
Cod portocaliu și galben de viscol şi vânt în mai multe zone din țară. Care sunt județele afectate de vreme rea. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic, valabilă până joi seară, și două avertizări Cod galben de viscol şi vânt puternic, valabile până vineri dimineață.

Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie
Misterul care înconjoară prăbușirea avionului Azerbaijan Airlines. Imagini de la bord surprinse înainte de tragedie

Continuă ancheta în cazul tragediei aviatice din Kazahstan. Autoritățile au găsit cutia neagră a aparatului de zbor, cu ultimele convorbiri din cabina de pilotaj.

Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”
Moșul a adus „dovada” greșită. Boarding Pass: Facturile arătate de Marcel Ciolacu, emise după zborurile „problematice”

Boarding Pass, site specializat în ştiri din aviaţie, continuă verificările vizând facturile prezentate de prim-ministrul Marcel Ciolacu ca dovadă a faptului că și-a achitat personal călătoriile cu avioane private în 2022.