Ce spune Dan Petrescu despre plecarea de la CFR. Reacții după calificarea istorică

Ultima actualizare: 12-12-2019 23:17
Dan Petrescu
Getty

Antrenorul Dan Petrescu a declarat că tot clubul CFR Cluj trebuie să fie felicitat după calificarea în 16-imile Ligii Europa, nu numai jucătorii. El susţine că formaţia ardeleană nu este o echipă iubită în România.

 

„Nu îmi vine să cred că şi în celălalt meci s-a terminat un rezultat pozitiv. Rennes a jucat cu a doua echipă şi Lazio cu prima echipă şi francezii au reuşit să câştige cu 2-0. Chiar dacă noi nu am fi făcut acest rezultat ne calificam, dar eu zic că e bine aşa, să ne calificăm prin victoria noastră. Un meci aproape perfect făcut de băieţi, trebuia să fie aşa când joci împotriva lui Celtic. Sincer, nu mă aşteptam să facem 12 puncte, să câştigăm patru meciuri, cred că e un record în România, într-o cupă europeană, să faci 12 puncte, şi tot clubul merită felicitări, nu numai jucătorii, toată lumea” a transmis antrenorul campioanei pentru un post de televiziune, potrivit News.ro.

„Dacă nu ne calificam, nu cred că era o dramă, pentru că de când am început această competiţie nu ne-am gândit să ne calificăm. Dar era păcat odată ajunşi aici să nu reuşim. (n.r. - despre faptul că adversarul a jucat cu echipa a doua) Şi Rennes a jucat cu echipa a doua. Cârcotaşii să vorbească pentru că CFR nu a fost iubită şi nu va fi iubită niciodată, mai ales de când sunt eu aici, poate să zică fiecare ce vrea, noi trebuie să ne facem treaba să câştigăm meciuri, să câştigăm iar un campionat şi să-i facem pe toţi să tacă. Aşteptarea până la acest meci a fost lucrul cel mai greu, nu am pregătit echipa cum am vrut, şapte zile, am pregătit-o numai trei, deoarece am jucat la Botoşani", a mai transmis Petrescu.

Despre posibilitatea de a antrena Astana

 

„Zvonuri vor fi tot timpul, când am fost antrenor tot timpul au fost zvonuri, în momentul de faţă sunt aici şi mă gâdesc ce trebuie să fac la CFR Cluj şi avem două meciuri importante la sfârşit de an, pe care neapărat trebuie să le câştigăm dacă vrem să revenim în fruntea clasamentului. Rămânerea mea aici nu a depins de nimic, pentru că nu se ştie niciodată, se poate întâmpla imediat ceva”, a declarat Petrescu.

Reacția jucătorilor după calificare

 

„Ne-am mobilizat foarte bine dipă înfrângerea de la Botoşani. Este o performanţă importantă pentru noi şi pentru România. Nu ne-a interesat celălalt meci, era păcat să ne gândim la celălalt meci. Ştiam că depinde de noi această calificare şi ne bucurăm că am obţinut-o. Chiar azi dimineaţă am lucrat aceste faze fixe. Ne-a spus Mister: ‘Fiţi atenţi că acest meci se decide din faze fixe. Mi-a spus la antrenament: ‘Vezi că o să ai una diseară şi o să o bagi în poartă’. Mâine diimneaţă e antrenament. Încă nu realizăm, dar consider că este o performanţă foarte mare”, a spus Burcă după meci, pentru un post de televiziune.

„A fost foarte greu, dar cred că am făcut un meci bun,am făcut 12 puncte într-o grupă foarte tare şi sunt foarte mândru de echipa asta. La pauză nu am vorbit de meciul de la Rennes, Dan Petrescu ne-a spus că fim compacţi, să continuăm la fel. Important este că am câştigat. Demult nu am marcat, iar golul a venit într-un moment foarte important, sunt fericit", a declarat Djokovici.

„Nu am abordat meciul la egal şi nu ne-am bazat pe ce se întâmplă dincolo. Ne-am dorit să câştigăm, să nu mai depindem de nimeni. Celtic este o echipă foarte bună, e bine că am reuşit să o blocăm şi să câştigăm. Lucrăm foarte mult faze fixe, mă doare piciorul de cât am exersat de când a venit Mister. Nu prea avem timp de odihnă şi petreceri, luni întâlnim liderul. Vreau să încercăm să ajungem cât mai sus în Liga Europa", a transmis și Deac.

Calificare istorică în primăvara europeană

 

CFR Cluj s-a calificat în 16-imile Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de, campioana Scoţiei, Celtic Glasgow.

Campioana României este pentru a doua oară în primăvara Ligii Europa după sezonul 2012/2013, când a fost eliminată în 16-imi de Inter Milano (0-2 în deplasare şi 0-3).

Clasamentul final al grupei este următorul: Celtic - 13 puncte, CFR Cluj - 12 puncte, Lazio - 6 puncte, Rennes - 4 puncte. Celtic şi CFR Cluj merg în primăvara LE.

Tragerea la sorţi a 16-imilor Ligii Europa este luni, de la ora 14:00.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO