Calificare! CFR câștigă cu 2-0 meciul contra Celtic și se califică în primăvara europeană

Ultima actualizare: 12-12-2019 22:03
cfr - celtic live text
Getty

CFR Cluj a câștigat cu 2-0 meciul contra celor de la Celtic și s-a calificat în primăvara Europa League de pe locul doi al grupei. Clujenii își vor afla adversara luni, de la ora 14:00.

CFR Cluj și-a asigurat calificarea în șaisprezecimile Europa League, după victoria în fața campioanei Scoției, Celtic.

Campioana a stabilit un record de puncte în Europa League pentru echipele românești și a obținut 12 puncte, într-o grupă infernală în care s-au mai aflat Lazio, Rennes și Celtic.

 

Desfășurarea partidei

 

Minutul 90: Final de meci! CFR Cluj câștigă cu 2-0 și se califică în primăvara europeană!

Minutul 86: Culio centrează prin fața porții, dar Golofca reușește să ajungă la minge.

Minutul 70: GOOOOOL CFR. Djokovic majorează diferența pentru clujeni.

Minutul 51: Gordon greșește, mingea ajunge la Deac, dar acesta trage slab și portarul scoțienilor prinde.

Minutul 49: GOOOOOL CFR. Burcă deschide scorul pentru clujeni.

Minutul 45+1: Începe repriza secundă.

Minutul 45: Pauză în Gruia.

Minutul 41: Bordeiau șutează puternic de la 14 metri, dar mingea îl lovesște pe Bitton.

Minutul 36: Ocazie importantă pentru CFR! Traore trimite cu capul puțin peste poartă, după o centrare bună expediată de Deac.

Minutul 25: Traore irosește o acțiune bună de atac după ce ratează o pasă simplă.

Minutul 18: Prima ocazie pentru CFR. Omrani combină cu Traore, francezul trage puternic, dar portarul lui Celtic salvează.

Minutul 16: Ocazie Celtic. Sinclair trimite în careu către Griffiths, dar Arlauskis reține fără probleme.

Minutul 1: Începe meciul.

 

CFR Cluj - Celtic, un meci cât o calificare

 

CFR Cluj se califica şi dacă pierde meciul cu Celtic, dar cu condiţia ca Lazio să nu câştige partidă cu Rennes în celălalt meci al grupei.

Celtic, deja calificată de pe primul loc al grupei, a venit în România fără o parte dintre jucătorii importanţi: Forster, Brown, McGregor, Edouard sau Christie nu au făcut deplasarea la Cluj.

Dan Petrecu, îngrijorat înainte de CFR Cluj - Celtic

 

Dan Petrescu nu se gândeşte dinainte la calificare. Antrenorul CFR-ului nu s-a lăsat "adormit" de faptul că scoţienii şi-au lăsat mai mulţi jucători importanţi să se odihnească.

„Nu pot să îmi schimb declaraţia, tot eu am făcut-o. Celtic poate să vină cu trei echipe în campionatul românesc şi câştigă sigur campionatul. Nu cu prima, nu cu a doua ci cu a treia. Asta e valoarea clubului Celtic, dacă într-adevăr ştiţi lotul lor şi va-ți uitat atent. Normal ca ei sunt favoriţi. Indiferent ce mi-ai spune, vom fi foarte supăraţi şi foarte trişti. Greu îmi va trece aceasta supărare, chiar dacă nu mă aşteptam sincer vă spun să jucăm ultimul meci cu calificarea pe masă”, a declarat Dan Petrescu.

„Dar dacă nu ne vom califica, poate va fi unul din cele mai triste momente din viaţa mea. Dacă jucam la egal pierdem sigur. Pentru că putem să primi gol în minutul 95. Noi trebuie să intrăm pe teren, să ne apărăm bine, dar să intrăm să câştigăm. Ştim că Celtic în ultimele 12 oficiale s-a impus. Într-o formă fantastică şi cu un lot fantastic, dar trebuie să le punem probleme", a adăugat acesta.

CFR CLUJ - CELTIC, avertismentul scoțienilor


Antrenorul lui Celtic, Neil Lennon, i-a mulţumit lui Petrescu pentru cuvintele frumoase la adresa echipei sale, dar l-a avertizat că scoţienii vin la Cluj cu gândul de a câştiga partida.

„Forster, McGregor, Edouard, Rogic, Christie. Niciunul nu a făcut deplasarea, nu sunt disponibili. A fost o lună aglomerată. Toţi jucătorii au nevoie de minute de joc. Este o situaţie bună să le dăm acestor jucători motivaţia necesară pentru a juca bine. Suntem aici să fim competititvi, suntem aici să câştigăm. Am făcut o campanie fantastică, trebuie să respectăm competiţia” a declarat Neil Lennon.

„Este ultimul meci din campanie, nu avem presiune pe noi, iar asta ne face un adversar periculos pentru oricine. E un compliment frumos din partea lui Dan, dar nu scapa doar pentru că a spus asta. Nu suntem aici să facem favoruri cuiva, suntem aici să urmărim ce e mai bine pentru clubul Celtic şi jucătorii mei", a adăugat acesta.

Primă importantă pentru calificare

Dincolo de mândria de a fi în primăvara europeană, ardelenii vor lupta în meciul cu Celtic şi pentru o primă importantă. Oficialii echipei din Cluj au promis că fiecare jucător va primi câte 5.000 de euro în cazul unei calificări.

Şi UEFA îi va recompensa pe clujeni. CFR-ul va primi încă un milion de euro din partea UEFA dacă se va califica în fazele eliminatorii ale Europa League, pe lângă sumele încasate din participarea în grupe şi pentru punctele obţinute până acum.

Echipa trimisă de Petrescu în CFR Cluj - Celtic

 

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Burcă, Cestor, Camora - Djokovic, Bordeianu, Culio - Deac, Traore, Omrani


Celtic: Gordon - Bauer, Bitton, Simunovic, Taylor - Robertson, Ntcham - Shved, Rogic, Johnston - Griffiths

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO