Zone rezidențiale unde oamenii rămân fără apă și nu au trotuare. ”Mi-am făcut un foraj ca să mă spăl”
Zonele rezidenţiale apărute lângă marile oraşe au o mulţime de probleme. La Dumbrăviţa, în Timiş, de exemplu, într-una dintre cele mai bogate comune din România, oamenii se plâng că rămân des fără apă.
De asemenea, nu există trotuare şi asfalt, se construieşte haotic, iar infrastructura este depăşită. Primăria promite, desigur, că va rezolva totul, dar nu se ştie când.
În 2010, în comuna Dumbrăviţa erau 4.600 de cetăţeni. În opt ani, populaţia a crescut de 4 ori. Oameni, dar şi multe afaceri s-au mutat aici şi toţi se confruntă cu probleme.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
"De la 6 după-masă până la 12 noaptea nu mă pot spăla, la 8 dimineaţa nu e apă. Mi-am făcut un foraj, să mă spăl la foraj când nu este apă, ce să fac", spune Cosmin.
În ultimul an, în comună s-au emis 1.100 de autorizaţii de construcţie, iar reţeaua de apă nu mai face faţă. Cei de la primărie promit că situaţia se va rezolva.
Victor Malac, primarul comunei Dumbrăviţa: "E o mică problemă, nu foarte mare, o mică problemă doar pe timpul de vară, când se udă foarte mult grădinile şi în mod special gazonul şi chiar alimentarea cu apă a piscinelor, pentru că nivelul de trăi ştiţi că e foarte ridicat la populaţia din Dumbrăviţa."
Reprezentanţii companiei de apă şi canalizare susţin că au un plan. Au cumpărat două bazine mari de apă şi vor să mai ia încă două. Dar terenul, spun ei, nu este al primăriei, ci al unui investitor privat şi încă sunt în negocieri.
Localnicii se plâng însă şi de construcţiile haotice. Pe strada principală, a apărut un bloc de locuinţe, care nu respecta normele de construcţie.
Oamenii s-au mobilizat şi au intentat proces primăriei. Au câştigat în prima instanţă, pentru că primăria nu a avut toate avizele necesare.
Nemulţumirile cetăţenilor nu se opresc însă aici. Aşa că au format o asociaţie, care se ocupă cu semnalarea neregulilor şi rezolvarea lor. De pildă, lipsa trotuarelor peste tot şi multe străzi neasfaltate.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!