Începe a doua sesiune a examenului de BAC - ştiri interne pe scurt

Ultima actualizare: 29-05-2012 00:31

Cei care nu au reuşit să ia bacalaureatul în iunie, au acum o nouă şansă, la cea de-a doua sesiune, care a început astăzi.

A doua sesiune a bacalaureatului debutează cu proba orală la Limba şi Literatura Română. Emoţii mari, aşadar, pentru aproape 55.000 de candidaţi, în 157 de centre de examen. Cei care trec probele orale, eliminatorii, vor susţine peste trei zile probele scrise. La 29 august vor fi afişate primele rezultate, iar cele finale pe 1 septembrie, după analizarea contestaţiilor.

Se menţine codul portocaliu - Râul Prut rămâne un pericol. Hidrologii menţin avertizarea de cod portocaliu pe sectorul Prisăcani - confluenţa cu Dunărea, până luni la prânz. Avertismentul e valabil pentru judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi. Aici nivelul apelor mai poate creşte şi există încă riscul de depăşire a cotelor de atenţie. În schimb, pe sectorul Stânca-Ungheni, aferent judeţelor Botoşani şi Iaşi codul galben a fost ridicat.

Discuţii privind dosarele de corupţie - Biroul Permanent al Senatului decide luni dacă va convoca o nouă sesiune extraordinară, pentru discutarea acuzaţiilor de corupţie aduse lui Paul Păcuraru şi Codruţ Sereş. Biroul Permanent va discuta şi soarta dosarului de la DNA al lui Şerban Mihăilescu. Senatorul e acuzat de primire de foloase necuvenite şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pe vremea când a fost ministru.

Leul se depreciază - Moneda românească începe săptămâna pe o tendinţă de depreciere în faţa celei europene. Euro este cotat la 3,55 de lei, iar dolarul la 2,41 lei, ambele în creştere.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!