Vreti sa jucati in propriul film de groaza? In Romania, au aparut distractiile inspirate din productii horror de la Hollywood

21-10-2014 18:21


Sunt jocuri pentru cei cu inima puternica, pentru ca se lasa de bunavoie incuiati intr-o camera, de unde ies daca rezolva o serie de enigme.

Bogdan, Madalina si Marian joaca rolul unor servitoare britanice, ramase inchise, ca intr-un film de groaza, intr-o camera plina de secrete.

Timp in care trebuie sa cerceteze obiectele din camera pentru a depista indicii. De pilda, incalzesc apa intr-un fierbator si o toarna intr-o cana. Pe cana va aparea un cod cu care vor deschide usa dulapului.

In dulap gasesc o valiza cu cifru. Acesta trebuie cautat pe o tabla de sah, pe fotografii, pe un cantar. Dupa ce il gasesc, vor scoate din valiza o lanterna cu ultraviolete, dar fara baterii. Doar cu ajutorul supraveghetorilor jucatorii isi dau seama ca trebuie sa le scoata de la una din laternele pe care le tin in mana.

Doar 10% dintre jucatori reusesc sa evadeze in timp util.

Cum totul se desfasoara pe intuneric, intr-o camera foarte mica, jocul este interzis cardiacilor, femeilor insarcinate, dar si celor aflati in stare de ebrietate. Si asta pentru ca trebuie sa aveti mintea limpede.

Mihai Toma, supraveghetor: "Nu avem nimic care sa-i raneasca, daca sunt probleme pe parcurs, de claustrofobie sau nu se simt confortabil, putem lua o pauza".

Jucatorii de pana in 18 ani trebuie sa aiba acordul parintilor. Un joc de evadare costa 130 de lei. Firmele care le organizeaza spun ca au cate 60 de solicitari pe luna. Clienti sunt de regula tineri de pana in 30 de ani, care cauta distractii noi.

Tags: distractie,

VIDEO PROTVPLUS.RO