Birourile unde angajatii au timp sa se joace si sa se relaxeze. Tot mai multe firme se preocupa de confortul angajatilor

06-10-2014 18:53


Pentru tot mai multe firme, confortul angajatilor este una dintre cele mai importante prioritati. Asa ca oamenii au spatii de distractie amenajate chiar in interiorul birourilor, ca sa se relaxeze daca stau toata ziua in fata calculatorului.

Intre doua proiecte, unii joaca o partida de fotbal si biliard, ori se bucura de sedinta de masaj.

Hamac, balansoar, un fotoliu de masaj si o bucatarie de vis - toate acestea amenajate intr-un decor viu colorat, care ne duce parca pe o vas de croaziera. Dar suntem intr-unul din spatiile de relaxare amenajate la o firma de IT din Bucuresti, unde sunt angajati zeci de tineri priceputi la programare pe calculator. Pentru ca sunt cu adevarat rasfatati de sefi, cei care lucreaza aici au parte si de un fun zone, unde se gaseste adevarata distractie.

Angajatii pot veni in orice moment din timp sa se joace, atata timp cat nu lasa neterminata o treaba importanta - este singura regula din cadrul acestei companii, atunci cand vine vorba de relaxare. Si, pentru ca oferta de distractie este generoasa, deseori sunt origanizate seri speciale de joc

"Venim cu mai mult drag la birou, avem momente in care sa ne relaxam si dupa reusim astfel sa devenim mai eficienti si mai creativi in munca pe care o facem", spune Eduard Budacu, directorul companiei.

Tinerii din imagine se afla in timpul serviciului la o alta companie, de data aceasta una de comert online. Sunt prinsi intr-o partida de fotbal pe XBOX. Doar una dintre distractiile de care au parte in pauze. Si ei isi iau pauzele cand vor, atata timp ca isi indeplinesc sarcinile de lucru.

Angajatorii explica importanta acestor momente. Relatiile de munca se imbunatatesc, iar oamenii vin cu drag la lucru.

"Majoritatea angajatilor nostri sunt tineri si foarte tineri, iar ideea acestui spatiu a venit tocmai ca raspuns firesc la nevoile si preocuparile lor. Este mai degraba o crestere a nivelului de energie si un alt tonus cu care te intorci la activitatile pe care le ai de facut", spune Madalina Nacu, manager resurse umane.

Dupa o jumatate de ora de joc, unii se intorc in fata calculatoarelor, pe cand in camera de joaca vin altii, dornici de o pauza de relaxare. Si parca alta e starea de spirit atunci cand stii ca la serviciu ai parte si de relaxare.

VIDEO PROTVPLUS.RO