Vrei sa te apuci de agricultura ecologica? UE iti da banii!
"Veniti si luati bani europeni pentru mancare eco", striga specialistii de la Bruxelles, pentru ca nu toti fermierii romani au priceput mesajul.
Guvernul a decis sa prelungeasca pana la sfarsitul lunii termenul pana la care agricultorii pot depune cereri pentru banii europeni.
In joc au mai ramas peste 20 de milioane de euro pentru cei care au ferme in zone defavorizate sau renunta la hormoni si ingrasaminte chimice, pentru lapte ecologic sau alte produse ecologice.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Virgil are 126 de vaci baltate si ambitii mari: cel tarziu in 2012 vrea sa vanda in magazinele si hipermarketurile din Capitala lapte ecologic.
Deocamdata, expertii de la Bruxelles ii dau omului 2.000 de euro pe an. Ii cer, in schimb, sa curete pamantul de pesticide si sa transforme stilul de viata al bovinelor. Vacutele au voie sa inghita doar leacuri homeopate si oligoelemente: fier, iod, cobald, cupru, zinc, selenium, dar si vitamine care se afla in mod natural in furaje.
Au mai ramas 3.098.000 de euro, bani europeni, pentru agricultorii romanii care indraznesc sa treaca de la agricultura traditionala la cea ecologica. Cei care au intre 0,3 si 100 de hectare pot primi pana la 4.000 de euro pe an, pe o perioada de 3 ani.
Guvernul incearca sa le schimbe perspectiva si producatorilor de lapte care au fermele in varf de munte, in zone defavorizate. Pot primi pana la 250 de euro pentru fiecare animal in parte. Noua hotarare de guvern nu ii mai obliga pe agricultori sa se inregistreze la Registrul Comertului.
Ca sa-i prindem din urma pe spanioli, italieni si francezi, ar trebui sa triplam productia de alimente eco pana in 2013. In Romania sunt 14 milioane de hectare de pasuni si teren agricol pe care putem produce hrana fara ingrasaminte chimice.