"Daca ajungeam mai devreme, poate ii salvam si pe ceilalti". Copilotul Razvan Petrescu a fost vizitat de motii din Apuseni


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2014 06:57
Data publicarii: Vineri 31 Ianuarie 2014 19:18
Categorie: Stiri Sociale

Copilotul Razvan Petrescu, cel care a fost alaturi de Adrian Iovan in catastrofa aviatica din Apuseni, a suferit a treia interventie chirugicala si, din pacate, nu pe ultima.

In schimb, colegii lui de salon, cei trei medici raniti, sunt intr-o stare mult mai buna si in scurt timp vor fi externati.

Vineri, cu totii au fost vizitati de motii care i-au salvat.

Copilotul Razvan Petrescu a iesit din sala de operatii insa va trece si printr-o a patra interventie la membrele inferioare.

"A fost operat la soldul drept, starea pacientilor este favorabila, iar saptamana viitoare vor fi externati cei trei medici", a spus managerul Spitalului de Urgenta Cluj.

In schimb tatal lui Razvan a fost audiat vineri de procurorii de la Cluj, pentru ca tanarul de 23 de ani l-a sunat imediat dupa prabusirea avionului. Barbatul, de meserie instructor de zbor, a sunat imediat dupa ajutor.

"Este consiliat tot timpul psihologic. Noi zicem ca totul merge bine. Mai avem hopul asta cu operatia la bazin care e mai complicata si mai de durata. Inca nu va fi audiat de procurori, inca nu e in stare", a spus Dan Petrescu.

Pe retelele de socializare, prietenii si colegii lui Razvan i-au dedicat acestuia o pagina intrega unde au postat zeci de fotografii cu el din timpul zborurilor. Cu totii ii doresc sa il vada cat mai repede inapoi la mansa.

Razvan, dar si ceilalti trei medici raniti in urma accidentului aviatic, au fost vizitati de motii care i-au gasit si le-au acordat primul ajutor.

"Am vorbit cu medicii azi, sunt foarte bine dar trebuie sa mai stea in spital", a spus unul dintre barbati.

"Doctorul Radu ne-a zis ca vom avea o prietenie de acum incolo", a spus un altul.

Cei trei localnici din Horea au fost facuti cetateni de onoare ai judetului Cluj.

Gestul lor de a lasa totul si a porni in cautarea celor despre care stiau doar ca au nevoie de ajutor a fost recunoscut atat pe plan national cat si international. Notiunea de mot a devenit sinonima cu cea de erou.

"Nu aveam nevoie de distinctii, noi am mers acolo sa salvam vieti, nu am mers pentru asa ceva. Ma bucur ca am putut sa-i salvez si daca ajungeam mai repede poate ii salvam si pe ceilalti", a spus un alt mot.

VIDEO PROTVPLUS.RO