Ion Tiriac vrea sa doneze 100 milioane de dolari pentru infiintarea unei fundatii sportive


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2014 06:57
Data publicarii: Vineri 31 Ianuarie 2014 08:25
Categorie: Stiri Sociale
ion tiriac

Ion Tiriac a anuntat ca va dona 100 de milioane de dolari pentru infiintarea unei fundatii a sportului romanesc. Omul de afaceri a precizat ca are o singura conditie: statul sa nu impoziteze sumele rulate de aceasta fundatie.

''Eu sper ca in acest an sa iasa Legea Fundatiilor, pe care eu am propus-o mai multor oameni. Legea e despre un tip de fundatie care nu plateste niciun fel de taxe, niciodata. Daca iese, eu bag 100 de milioane de dolari. Fundatia va ramane pentru totdeauna, iar banii vor fi ai fundatiei, nu ai mei. Boardul fundatiei va decide unde merg banii, scopurile trebuie sa fie sportive sau sociale'', a declarat Ion Tiriac, potrivit Gandul.info

La inceputul saptamanii Ion Tiriac a donat o aeronava de tip CESSNA CITATION V pentru interventiile medicale de urgenta din Romania. Avionul turbojet, fabricat in 1992, este unul performant: atinge 750-800 de km pe ora si poate sa zboare la pana la 14.000 de metri altitudine.

De altfel, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a precizat ca avionul donat de Ion Tiriac este mai performant decat cel detinut de SMURD, potrivit sport.ro.

Ce l-a facut pe Ion Tiriac sa doneze un avion MAI. Cum arata turbojet-ul CESSNA CITATION V

"In regim medical, la instalarea kitului se dau jos doua scaune si mai raman 4 pentru medici si alti ocupanti. Kitul are un sistem propriu de oxigen, un sistem de presiune de aer si un sistem de vacuum, asigura o alimentare la 2.20 a echipamentelor medicale si are targa pe care se pune bolnavul care e instalata pe o platforma care asigura accesul in avion", a spus inginerul Emil Negrescu, de la Tiriac Air.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO