Violonistul - pilot Cristian Mandu a sustinut un nou concert caritabil pentru a ii ajuta pe copiii din familii sarace


Ultimul update: Joi 15 Septembrie 2016 04:54
Data publicarii: Luni 12 Septembrie 2016 17:34
Categorie: Stiri Sociale
Cristian Mandu

Un pilot de avion din Bucuresti, pasionat de vioara, care impresioneaza cu povestea lui de viata, a sustinut la Cluj un concert caritabil pentru a ii ajuta pe copiii din familii sarace.

Sute de oameni au raspuns invitatiei, iar sala a fost arhiplina. In plus, cu banii pe care spectatorii i-au donat zeci de tineri care nu au terminat scoala vor putea sa urmeze cursuri de formare profesionala in meserii cautate pe piata muncii.

Cristian Mandu a visat toata copilaria sa fie pilot, dar, cum face parte dintr-o familie de muzicieni a fost oarecum obligat sa continue traditia. Asa ca a studiat vioara. Insa dupa ce a terminat liceul, a vrut sa isi urmeze visul. Speriata, bunica lui l-a mintit si i-a spus ca are o malformatie la inima si ca nu va putea niciodata sa piloteze avioane.

Cristian Mandu, pilot si violinist: "Dupa ce am studiat conservator in SUA, Am primit bursa la master in Elvetia si acolo un medic mi-a zis ca e imposibil sa am ceva la inima. Atunci mi-am facut imediat un control si am venit apoi la Bucuresti. Am dat in scris in Elvetia ca renunt la bursa pe care o aveam si m-am apucat de scoala de aviatie la 25 de ani. La 27 de ani am primit primul job sa zbor aeronave.”

In ultimii cinci ani, curajosul pilot, ajuns la 37 de ani, organizeaza constant concerte caritabile. Iar instrumentul sau favorit are, si el, o poveste: "Este o vioara recuperata practic din gunoi, pe care nimeni nu ar fi dat 2 bani si careia m-am decis eu sa ii dau o sansa. Are un sunet fabulos. La fel consider ca cineva daca se hotaraste sa investeasca intr-un om care are nevoie, ii poate schimba viata."

Impreuna cu pianistul Horia Mihail si violonistul Zsolt Torok, Cristian Mandu a inceput o frumoasa colaborare cu asociatia Habitat pentru Umanitate. I-a sustinut astfel pe copiii si tinerii din Cluj, care provin din familii defavorizate. La concertul de la conservatorul din Cluj, au venit sute de spectatori care, la intrare, au facut donatii.

Narcis Macovei, spectator:"Intotdeauna am fost deschis pentru cauze nobile, iar concertul chiar s-a potrivit pe ceea ce au vrut sa ofere. Chair si mesajul a fost foarte clar, ca ar trebui sa dam o mana de ajutor:"

Cu banii stransi, tinerii sunt ajutati sa urmeze timp de patru luni cursuri de formare profesionala in diverse meserii. Iar cine nu a ajuns la concert, poate face donatii online pe site-ul: habitatcluj.ro.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO