Scandal la o scoala din Dolj. Motivul pentru care o profesoara isi pune elevii sa poarte o matura pe umeri

Ultima actualizare: 15-09-2016 04:54
elevi matura

O profesoara din comuna doljeana Argetoaia este acuzata ca ii jigneste pe elevi si ii pedepseste obligandu-i sa poarte o matura pe umeri de la scoala pana acasa si inapoi.

"In fata colegilor mi-a spus ca sunt cat un butoi si nu ma gandesc decat la mancare. Mi-a fost frica de doamna diriginta si nu am spus nimic parintilor. Astazi la deschiderea de an scolar au aflat tot adevarul", a spus un elev, conform Adevarul.

Revoltati, parintii au venit luni dimineata la scoala sa ii ceara socoteala profesoarei de la Scoala Profesionala "Constantin Argetoianu".

"Un an a purtat matura dupa el. Doamna profesoara Raluca Miereanu l-a amenintat ca o sa ii scada media la purtare, iar baiatul meu de frica a mers cu matura pe spate de la scoala pana acasa si inapoi. In momentul in care nu l-am mai lasat au aparut si probleme. La sfarsitul anului am aflat ca are media 7 la purtare, insa eu ca si parinte nu am fost niciodata informat ca baiatul meu ar avea un comportament nedecvat la scoala. Nu este normal asa ceva, iar eu am decis sa nu mai las copilul sa mearga la cursuri pana nu vor fi luate masuri impotriva dascalului", a spus Marinela Troaca, mama unui elev de clasa a-VII-a.

Profesoara Raluca Mireanu a recunoscut ca a pus un elev sa care timp de un an o matura, dar a declarat ca nu este nimic anormal. Dascalul a povestit ca maturile se fura din scoala, iar din aceasta cauza a luat aceasta masura.

Unii parinti au aflat la inceput de an scolar ca profesoara de limba romana are un comportament neadecvat cu copiii. "Am auzit ca imi jignea tot timpul baiatul, dar el de frica nu mi-a spus absolut nimic. Nu este normal asa ceva, iar eu nu vreau sa il mai las sa vina la cursuri. Este pacat ca este in clasa a-VII-a si are are mult de invatat si o sa ii fie greu sa recupereze materia, dar aceasta este situatia", a declarat Ion Popescu.

Parintii au depus plangere penala impotriva profesoarei de limba romana si cer conducerii scolii din comuna doljeana Argetoaia sa demareze o ancheta in acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO